Moda - Satovi i nakit

Najvažnije pravilo pri nošenju sata poput odrasle osobe

Ako ste odlučili da je vreme da prestanete da se oslanjate na svoj telefon kako biste znali koliko je sati, ono što će vam u tom slučaju trebati je ručni sat.

Pre više od dve decenije kada su ručni satovi ustupili mesto prikazima vremena na telefonu, možda ste u svom posedu i imali neki lep primerak, koji danas verovatno ne odgovara vašim godinama. A možda ste jednostavno rešili da svoj ručni zglob ulepšate nekim zanimljivim primerkom u vidu sata. Kakav god da je slučaj, trebalo bi da ispoštujete jedno pravilo koje se tiče pronalaženja sata koji odgovara – odraslim osobama.

PRAVILO: lice vašeg sata ne sme da bude veće od dve trećine vašeg zgloba.

Istina, ovo pravilo je vrlo nezahvalno jer su oversized varijante satova u trendu i teško im je odoleti. Međutim, ono čega ste i sami svesni jeste da su takvi satovi namenjeni mlađoj populaciji. Vama je s druge strane potrebno nešto što deluje proporcionalno na vašoj ruci, i što ne odudara od pojave jedne dame.

Ovo pravilo se odnosi na satove svih oblika – kvadratne, pravougaone, kružne. Ako ne želite nesvesno da prekršite ovo pravilo, kružni satovi su vaš pouzdan izbor. Takođe treba da vam skrenemo pažnju na to da kaiševi satova od kože i tkanine čine da sat izgleda elegantnije u odnosu na metalne narukvice.

Ukoliko imate zaista mali zglob, satovi srednje veličine prečnika od 32-36 mm će vam najbolje odgovarati.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group