Moda - Satovi i nakit

Najnovija Bulgari kolekcija nakita baroknog stila

Kanališući rimsku arhitekturu i umetničku baštinu, brend Bulgari je predstavio javnosti najnoviju kolekciju prefinjenog nakita. 

Rim, koji s ponosom nosi naziv "večni grad", prepun je baroknih znamenitosti koje su poslužile kao vid inspiracije za nakit, koji na vrlo elegantan načn prepričava istoriju Italije u nekoliko skladnih boja i oblika. Putem nove kolekcije, brend čije ime se pojavljuje samo kada se ističe prestiž, kanalizovao je svoja osećanja prema baroknom stilu, koji se proteže kroz sve sfere umetnosti u Italiji.

Koristeći obilje smelih boja i kamenja velikih dimenzija po kojima je Bulgari i poznat, namera kreativnog direktora, Lucie Silvestri je bila da prenese osećaj radosti. Kolekcija je prožeta baroknim motivima, kako od najsitnijih detalja do celokupnog utiska kakav ostavlja. Gradske crkve u Rimu poslužile su kao vid pravca ka kom se išlo pri dizajnu.

Među najkompleksnijim komadima u kolekciji je ogrlica sa priveskom koja nosi naziv Rosso Caravaggio. Za njenu izradu je trebalo oko 1500 sati rada! U svom centralnom delu na privesku, ogrlica sadrži veoma redak rubin. Ovo remek delo može se konfigurisati u dve zasebne ogrlice, što ga čini još specifičnijim i ekstravagantnijim.

Ž.J.

Izvor: Elle

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group