Moda - Satovi i nakit

Najbolji način kombinovanja sata sa narukvicama

Da li je sat neizostavni deo vašeg stajlinga?

Ako ste među onima koji uprkos činjenici da pokazatelje vremena imamo na mobilnim telefonima, digitalnim i analognim satovima na zidu, u dnu ekrana televizora, ipak ne mogu da zamisle svoje dnevne aktivnosti bez sata na ruci, ovaj tekst je kao pisan za vas.

Zaljubljenici u ručne satove su istinski poznavaoci njihove vrednosti. Ujedno korisni i atraktivni modni detalji, nešto su bez čega se zaista možemo osećati ogoljeno. Sa dolaskom leta, postavlja se pitanje kako kombinovati sat na ruci sa narukvicama koje želimo da nosimo u različitim prilikama.

Prvo i osnovno pravilo kog bi trebalo da se držite, jeste da nikad sa svojim nakitom ne prekrivate više od trećine dužine svoje podlaktice. Dakle ako je reč o krupnijim komadima narukvica, ili u ovom slučaju prisustvu sata, njihov broj ne bi trebao da prelazi sedam. Više od toga delovaće više napadno nego izražajno, a to sigurno nije efekat koji želite da postignete.

MEŠANJE METALA

Ukoliko nosite zlatan sat, možete da ga kombinujete sa narukvicama od belog zlata ili srebra. To će razbiti jednoličnost ove kombinacije i upotpuniti vaš stil. Po svojoj želji, sat možete držati u sredini između dve ili više narukvica u paru, ili se opredeliti za to da on bude prvi u redu.

KOŽNE NARUKVICE I SATOVI

Posebno popularni ove sezone su satovi za kožnim kaiševima i narukvice u tom stilu. Samostalni ili u kombinaciji sa zlatnim i srebrnim narukvicama, ovi modni detalji mogu da budu vrlo upečatljivi. Ukoliko ne težite ka previše ozbiljnom stajlingu, ružičasto zlato je svakako opcija koju treba da razmotrite.

KONTRASTI

Važno je da svojim nakitom na ruci i odabranim satom, možete da stvorite lepu kompoziciju. Oni ne smeju da budu u svađi, već da čine početak jedne lepe priče. Ukoliko želite da vaš sat dođe do izražaja, narukvice treba da budu smernijih i sitnijih modela. S druge strane, ako je sat samo nešto što vam je neophodno za iščitavanje vremena, a akcenat želite da stavite na svoje narukvice, slobodno posegnite za krupnijim detaljima.

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group