Lejdi Dajana i umetnost recikliranja dragulja: dragocene čoker ogrlice koje su postale male tijare

Princeza Dajana je bila poznata po svom jedinstvenom stilu, alhemiji šarma i malih tajni. Među njima je i - genijalna - ideja o recikliranju dragulja, poput nošenja dragocenih čokera poput tankih tijara.

Ona se odmah istakla svojim karakterom, inteligencijom i svestranošću, kvalitetima koji su se mogli ogledati samo u svakom detalju o kome je vodila računa, od nakita do odeće.

Među dragocenim favoritima Dajane je i set safira, koji je od saudijske kraljevske porodice dobila na poklon za njeno venčanje. Najpoznatiji komad, međutim, stvorila je sama princeza koja je skidala dragulje sa prstena i sata kako bi stvorila ogrlicu sa podlogom od plavog baršuna, koja se takođe koristi kao tijara ili traka za glavu. Dobila je ime Spencer tijara i nosila je zajedno sa minđušama sa plavim safirima.

Čoker-tijaru od pliša sa safirom princeza je nosila sa jarkom indigo-plavom haljinom i u kompletu sa čuvenim vereničkim prstenom princeze od Velsa.

Dajana nije imala samo safire: venčani poklon princa Čarlsa zapravo je poznata dijamantska i smaragdna narukvica, koju je napravio zlatar Vartski. Dugo je čuvana u kutiji za nakit, a zatim je predstavljena, samo nekoliko godina kasnije, i kao tijara/traka za glavu u kombinaciji sa par naušnica takođe poklon princa od Velsa.

Drago kamenje retke finoće, simbol klase i elegancije pretvaralo se u dragulje orijentalnog i kraljevskog ukusa. Dragulji koje je samo takva eklektična, tiha i neuhvatljiva žena mogla nositi s takvom prirodnošću, stvarajući ih za sebe i dajući poruku nade svim ženama: svestrani dragulji znače alternativu, drugu šansu, koja je skrivena iza ugla čak i u najtežim trenucima i na nama je da to saznamo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group