Kako izabrati nakit prema odeći koju nosite

Više slika

Više slika

Ponekad nije lako izabrati nakit koji želimo da nosimo...

Lako je zbuniti se kada treba da uklopimo sve komade nakita, ogrlicu, minđuše  i narukvice, u savršenu harmoniju, koja će pritom odlično ići uz odeću koju smo obukli.

Da bi vam sledeći put bilo lakše da izaberete nakit, pročitajte ove jednostavne savete koji će vam sigurno pomoći.

Kada nosite košulju

Kada odaberete košulju, majicu ili haljinu sa ovakvim okovratnikom, uvek birajte kratke ogrlice sa malim visećim detaljima ili višedelne ogrlice koje će ići tačno ispod kragne. Glomazne priveske koristite samo u slučaju da vaš gornji deo nema nabore ili neke slične detalje, kako ne biste preterali.

Kada nosite gornji deo sa okruglim okovratnikom

Uglavnom ovakvi okovratnici otkrivaju veći deo tela, pa bi zati prikladno bilo da taj deo popunite sa glomaznijom ogrlicom od različitih kamenja. Najbolje bi bilo da kamenje ima okrugao oblik i gladak oblik.

Gornji deo bez bretela

Što se tiče majica ili haljina bez bretela, najbolji izbor bi bile tanke i kratke ogrlice uz vrat sa nekim zanimljivim priveskom.

Rolke

Ukoliko želite da obučete džemper-rolku ili takvu haljinu, preporučljivo je da izaberete duge lančiće iz nekoliko slojeva, biserne ili sa kamenčićima.

V-izrez

Ovakav oblik okovratnika zahteva nakit koji je sličnog oblika. To mogu biti monolitski privesci u obliku obrnutog trougla ili složenije figure koje su napravljene od različitih elemenata. Drugi odličan izbor su tanki, viseći privesci.

Asimetrični okovratnik

Najčešći oblik asimetričnog okovratnika su majica ili haljina na jedno rame. Da biste stvorili elegantan i stilizovan izgled, potrudite se da izaberete asimetrične ogrlice uz ovakvu odeću. Možete izabarati i minđuše kao alternativu.

Čamac okovratnik

Čamac okovratnik je tip širokog okovratnika koji se završava na ramenima. Kada nosite takve haljine ili gornje delove, birajte duge lančiće, bisere i zanimljive priveske.

Četvrtasti okovratnik

Ovakav tip okovratnika je najčešći kod majica na bretele. Vodite računa da se nakit koji birate slaže uz generalnu estetiku, tako što ćete birati četvrtaste priveske.

Opuštena roka/okovratnik sa naborima

Kako se ovakav okovratnik može smatrati posebnim detaljem, potrebno je da nakit svedete na minimum ili na par minđuša. Možete nositi ogrlicu okruglog oblika ispod okovratnika, tako da privezak bude tačno ispod njega.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group