Gučijeva nova kolekcija nakita – vrhunac moderne megalomanije?

Gucci voli upadljive komade nakita i ne plaši se da ih uperi u vas!

Ako postoji nešto što je ekvivalent visokoj modi kada je svet nakita u pitanju, onda je to svakako najnovija kolekcija kompanije Gucci koju nam je predstavila britanska glumica i model Jodie Turner-Smith.

Kolekciju, inspirisanu majkom Prirodom, osmislio je i dizajnirao kreativni direktor Alessandro Michele i nadenuo joj ime Hortus Deliciarum, što na latinskom znači “vrt svetla”. Sasvim prigodno, zar ne? Posebno ukoliko imamo u vidu da njegova muza, Turner Smith, uranja u vodu u pratnji svoje ljupke zmije i ptice – kućnog ljubimca jarkih boja.

Sjaj i raskoš prirodnog sveta je upravo cilj ove eklektične kolekcije koja je podeljena na četiri motiva i sastoji se od čak 130 komada inspirisanih veličanstvenom lepotom prirode. Bilo da ste na pomen ove reči već zamislili nebodere presečene zvezdama ili ste od onih kojima dah oduzimaju zalasci sunca – upravo ova kolekcija poseduje sve!

Minđuše sa raznobojnim dragim kamenjem – živim topazom, smaragdima, dijamantima i opalom, kao i prstenje, narukvice i niz bejeweled satova poslužili su kao idealan (skupocen!) materijal za oživljavanje početne zamisli dizajnera koja ima za cilj da spoji klasično i moderno ali kroz prizmu prirode i njenih draži.

Izvor: hypebae

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group