Cartier predstavio kolekciju nakita za sva čula

Kao što ste i sami već navikli – par dragulja i jedan veći dijamant, ništa posebno za videti... ali kada bismo se šalili!

Cartier je čvrsto rešio da sve ljubitelje ekskluzivnog nakita ovog leta ostavi bez daha. Kolekcija pretenciozno nazvana Šesto Čulo je poslednja u nizu noviteta iz ove čuvene kuće koja opasno preti da se poigra ne samo sa vašim očima već i svim ostalim čulima.

Savršena kombinacija tekstura, boja i materijala, na neki sasvim novi i neobičan način poslužila je za izradu kolekcije koja prkosi ljudskim čulima. Tim vrhunskih dizajnera nakita koristio je ovog puta koristio geometrijske oblike, kontrastne teksture i druge vizuelne obrasce za stvaranje sedam ogrlica i prstenova koji pokazuju optičke iluzije i savršene teme grafičkog dizajna.

Sve pomenuto najbolje definiše ogrlica pod nazivom Meride, sa dijamantima i kamenim kristalom koji predstavlja beskrajnu 3D grafiku. Drugim rečima, ovim komadom je Cartier stvorio hipnotički uzorak šahovske table koja, jednom kada se nađe na vašem vratu, izgleda kao da se neprestano kreće.

Tu je i ništa manje fascinantna ogrlica Pixelage koja podseća na negovanu i dobro poznatu sliku pantera koristeći njegove šare kao motiv simboličke moći. Dragoceni materijali ostaju važni za Cartier što se najbolje može primetiti u prstenu Phaan, za koji proizvođač pita: možete li odoleti lepoti rubina od 8,20 karata? Arhitektura ovog prstena krije slojevitu konstrukciju koja omogućava umetanje dijamanta ruže od 4,01 karata neposredno ispod kamena koji je smešten na samom vrhu.

Tu su još i ogrlice od dijamanata koje sadrže čak šest različitih krojeva pa tako svaka reflektuje svetlost iz sasvim drugog ugla. Ništa manje primamljivi turmalini i obojeni safiri u nizu ružičastih nijansi dodatno plene svojom teksturom i garantuju da će kolekcija Šesto Čulo zaista odgovarati čak i najizbirljivijim ljubiteljima kvalitetnog nakita.

Izvor: Cartier

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group