Zašto je pametno da se odreknete seksa na 30 dana

Pogledajte kakve sve koristi možete imati ukoliko na mesec dana odustanete od seksa.

Šta je seksualna detoksikacija?

„Sex Detox“ je naslov knjige Iana Kernera, u kojoj preporučuje detoksikaciju čak i u seksu u cilju obnove odnosa, revitalizacije intimnosti i podmlađivanja ljubavnog života. Seksualni detoks je pogodan za parove i za pojedince, za gejeve i heteroseksualce, za starije i mlađe.

Zašto bi trebalo da se odreknemo seksa?

Ponekad smo tako duboko prepušteni odnosima sa partnerom, da ne vidimo ništa osim toga i ne primećujemo šta može postati štetno za pojedinca ili za vezu. U to doba, dobro je napraviti seksualni detoks, sa kojim osvežavamo odnos i seks. Kada ostavimo seks na neko vreme, možemo saznati koji su problemi u odnosu i gde ti problemi stvarno leže. Problemi koji se odnose direktno na seks mogu se takođe rešiti.

Plan detoksifikacije

Ian Kerner pravi tridesetodnevni plan za seks detoks, koji se može pratiti. Možete se pozabaviti sa partnerom ili sa sobom. Za svaki dan planirana je aktivnost, kao što je čitanje, gledanje starih fotografija, vežbe za disanje i tako dalje. Sve ovo on koristi da biste saznali šta je u stvari vaš mentalni obrazac idealizovanog partnera i seksualnih ili erotskih aktivnosti. Deo knjige je takođe posvećen dnevnicima, upitnicima i vežbama za disanje.

Uzmimo seks iz menija i uživajmo u ljubavi

Sa dobrovoljnim odbacivanjem seksa na 30 dana, trebalo bi da se stekne saznanje o tome šta se stvarno dešava sa nama u spavaćoj sobi, kako to utiče na odnos i obrnuto. Jedan od glavnih rezultata je da naučimo da cenimo partnera svaki dan, a sa njim i seks i ljubav - svakog dana ponovo, i da ne uzimamo ove stvari kao očigledne.

Mi kažemo to na poetičan način: mi uzimamo seks iz menija da bi zaista voleli sa ljubavlju.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group