Zašto je muškarcima važno da znaju kada ste vi doživeli orgazam?

Ako ste gledali film "When Harry Met Sally" sigurno se sećate scene kada ona glumi orgazam u prepunom rastoranu.

Zapanjeni Harry nije mogao da veruje svojim očima, da pre svega ona to radi u restoranu, a drugo da glumi tako dobro, jer minut pre toga on ju je uveravao da sa sigurnošću zna kada žena lažira orgazam. Ahh laži, slatke laži. I da, žene često odglume orgazme (iako to nije pohvalno ponašanje) uglavnom u korist svojih partnera.

U svoju odbranu neke od njih će reći da glume orgazam jer su nekad jednostavno previše umorne i vide da cela situacija ne vodi ka vrhuncu. Druge glume jer znaju da njihovi partneri neće odustati dok ne čuju njihov vrisak, a treće jer ne žele da razočaraju svoje partnere koji su se svojski potrudili. Nedavno istraživanje kaže da heteroseksualne žene manje doživljavaju orgazam od žena drugih seksualnih orijentacija. I mada sva "krivica" ne leži na plećima muškaraca, pitanje je da li heteroseksualne žene manje doživljavaju orgazam jer osećaju da njihovi partneri vrše pritisak na njih u toku seksa da dostignu vrhunac?

Takođe važno je pitanje – zašto se muškarci više fokusiraju na orgazam svojih partnerki, nego što se same žene fokusiraju na to isto? Da li je fokus muškaraca povezan sa njihovim osećanjem muškosti?

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group