Naučnici otkrivaju najbolju pozu za ženski orgazam

Neki muškarci, a i same žene još uvek smatraju da je ženski orgazam nešto u domenu fantazije. Čini se da postoji, ali kako to postići?

Studija zaposlenih u ginekološkoj klinici New H Medical u Njujorku je otrkila koja poza je najbolja za žene kako bi doživele orgazam. Da bi vam partner ugodio, nije potrebno da proučava celu Kama Sutru i zalihe seksualnih igračaka. Potreban vam je samo jedan jastuk.

Eksperiment je uključivao par koji je imao seks u pet pozicija, uključujući najpoznatiju misionarsku, sedeći licem u lice, ženu na vrhu i ono što se obično naziva „dogi stajl“. Proveli su po 10 minuta na svakoj poziciji. Šta su istraživači radili za to vreme? Nećete verovati, ultrazvučnim skenerom su proučavali u kojoj od pozicija krv je bolje jurila u klitoris - to je siguran znak približavanja orgazma.

„Skeniranje je pokazalo da je poza licem u lice najefikasnija za stimulisanje protoka krvi u klitorisu“, pišu naučnici.

Naučnici su idealnu poziciju za orgazam nazvali misionarskom: on je na vrhu, vi ste ispod. Ali uz jedno upozorenje: žena treba da stavi jastuk ispod zadnjice. A čak i ako mislite da je ova poza previše dosadna, verujte nam, vašem partneru neće biti dosadno.

„Jastuk omogućava ženi da reguliše dubinu penetracije, kao i kontakt penisa sa klitorisom“, navodi se u studiji. "Ovaj položaj obezbeđuje maksimalan protok krvi."

Najgora poza za orgazam žena prema naučnicama je „dogi stajl“. Seks u ovom položaju je samo zadovoljstvo za muškarce. Međutim, nije sve izgubljeno: istraživači su pojasnili da mnogo zavisi od individualnih karakteristika žene, kao i od „talenta“ njenog muškarca.

Očekuje se da će rezultati studije biti korisni za parove koji se leče od seksualne disfunkcije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group