Kinbaku - Japanska erotska umetnost vezivanja

Vezivanje kanapom može biti nova i zanimljiva igra koja može doneti veće seksualno zadovoljstvo vama i vašem partneru.

Šta je Shibari?

Shibari je drevna japanska umetnička forma vezivanje kanapa koja ima puno stilova i široku upotrebu. Povezana je sa drugim tradicionalnim japanskim umetnostima kao što je ikebana (umetnost aranžiranja cveća), crtanje crnim mastilom, i chanoju (ceremonija konzumiranja čaja). Shibari se upotrebljava u meditativnoj praksi i za duboko opuštanje, za fleksibilnost uma i tela, izraz razmene energije, i intimnu erotsku uzdržanost.

Od antike do danas, verski obredi u Japanu uključuju užad i vezivanje čvorova koji simbolizuju vezu između ljudi i bogova i da obeleže vreme i mesto. Vezivanje se povezuje sa svakodnevnim životom. Setite se kimona, koji nema dugmad, ali zatvara sa ritualom - namotavanjem duge trake od materijala oko tela. Oklop vojnika je napravljen od lakiranih drvenih panela, elegantno zajedno vezanih.

Umetnost vezivanja u Japanu ima dugu tradiciju koja je usavršena tokom vekova. Shibari može da se uradi sa različitim konopcima.

Shibari je prvobitno počeo kao oblik zatvaranja u Japanu od 1400 do 1700. U to vreme, lokalna policija i samuraji su ga koristili kao oblik pritvora. Konopac je imao mnogo mogućnosti, a osim za zatvaranje zatvorenika koristio se i za kačenje oružje i oklopa, ali i da obuzdaju konje. Čak i danas, policija u Japanu nosi užad od konoplje u slučaju da treba da ih koriste.

Kinbaku - umetnost erotskog vezivanja

Iako se Shibari popularno koristi kao termin u zapadnoj kulturi, tradicionalna pogled pravi razliku između termina Shibari i Kinbaku. Dok se Shibari odnosi na umetnost i estetiku, kinbaku znači umetnost, senzualnu i seksualnu praksu.

U Kinbaku (akt erotskog vezivanja) umetnika koji veže užad stvara gotovo geometrijske oblike i modele koji stvaraju divan kontrast sa prirodnim oblinama i izgradnju ženskog tela. Vizuelno vezani konopci i teksture stvaraju kontrapunkt na glatkoj kožu i oblinama. Hrapavost konopca ističe nežnost gracioznog oblika tela: model je kao platno, a konopac je četka i boja. Kontrast je još izraženiji kada se koristi jak konopac koji ističe obline i stvara izraženije oblike i senke.

U novije vreme, Kinbaku postaje popularan u zapadnoj kulturi, gde se kombinuje nekoliko tehnika u cilju postizanja drugačijeg seksualnog zadovoljstva.

Vežbanje kinbaku

Žene se vezuju na takav način da vizuelno izgledaju lepo i seksi, što izaziva estetsko zadovoljstvo i uzbuđenje za oba partnera. U slučaju kada je žena vezana, muškarac potpuno dominira i ženski pokreti zavise od njegove volje. Kada se ovo koristi u praksi, žene imaju puno poverenje u muškarca koji će pratiti njene reakcije vodeći računa da ne izaziva nikakvu bol.

Umetnost vezivanje daje potpuno nova i neobična uzbuđenja. Užad vezana oko golog tela naglašava osećaj percepcije sopstvenog tela.

Ali, kao i sa svim seksualnim igrama, tako i sa Kinbaku, treba da uspostavite određena pravila kako se partner ne bi povredio. Tehnike vezivanja koje su vam potrebne se vremenom uče, jer nije jednostavno vezivanje konopca na takav način, kada i najmanji pokret može izazvati uzbuđenje. Bilo kakav pogrešan i preagresivan pokret može doneti neželjene povrede. Važno pravilo je da se konopac ne vezuje za vrat i pazuh.

Ako odlučite da eksperimentišete na ovaj način u svom seksualnom životu, prvo treba da naučite da koristite užad kroz razne tehnike. Ovo će izgraditi stil i naučićete da razumete svog partnera.

Takođe morate da budete sigurni da će vezivanje dovesti do zadovoljstva oba seksualna partnera. Tek tada ćete biti spremni da istražujete nove osećaje i iskustva sa partnerom kroz umetnost Kinbaku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group