Ghosting: Pet razloga zbog kojih nestaje nakon seksa

Ako ste u poslednje vreme bili aktivni u svetu zabava, možda ste i sami iskusili „duhove“. Neprijatna realnost današnjih odnosa, koja može mnogo povrediti osobu.

Šta je tačno „ghosting“?

Ne postoji posebna definicija za duhove, jer je to ponašanje koje se javlja iznenada i ne dolazi nakon objašnjenja. U suštini, kada u vezi osoba nestane bez upozorenja i ne da objašnjenje, ne odgovara na pozive ili poruke, posebno nakon ljubavne veze, onda govorimo o „ghosting-u“. Ako se nekome nije dogodilo nešto strašno, velika je verovatnoća da je samo hteo da prekine vašu vezu bez navođenja razloga.

Kada imamo emocionalnu i erotsku vezu sa nekim, naš mozak oslobađa hormon ljubavi, oksitocin. Zato se neki ljudi nakon seksa osećaju bliže jedno drugom. Čak i ako se ne osećate zaljubljeno, seksualni odnos to može stvoriti, zbog čega se zbog nestanka „partnera“ osećamo odbačeno, kako kaže John D. Moore, psihoterapeut.

Zašto se to može dogoditi?

Iako nikada nije sigurno da ćete otkriti pravi razlog ovog ljudskog ponašanja, može se primeniti jedan od sledećih razloga.

On je samo nezreo

Ako on nestane nakon seksa, onda najverovatnije govorimo o nezreloj osobi (dakle ne o nekome sa kim biste želeli da imate vezu). U ovom slučaju nema "ako" i "ali". Ako tražite sve, morate biti jasni.  

Nije siguran u budućnost

Iako nema opravdanja za takvo ponašanje, mnogi psiholozi smatraju da je to možda zbog nesigurnosti osobe u budućnost. Ne zna šta će uslediti i plaši se. Možda mislite da - kao i vi - osoba ispred vas zna šta želi, ali to nije uvek sigurno. Svakako, ostavljanje bez objašnjenja nije rešenje, ali jeste način. Bolno za vas, ali bezbolno za njega. Naravno, to ga ne čini ispravnim. Jasna objašnjenja su uvek najbolji izbor.

On želi različite stvari

Za razliku od drugog uzroka, ovde osoba zna šta želi i to nije ono što traži. Iako ste, na primer, pojasnili svoj stav i rekli da želite vezu, druga osoba ne želi isto i odlučila je da nestane kao duh. 

Oseća da ima razloga za to

Ponekad se može imati na umu čitava priča da bi se opravdalo ovakvo ponašanje. U osnovi, za njega je to nešto uobičajeno. Uvek će pronaći opravdanje i osećaće se dobro iznutra.

Igra da biste ga "jurili"

Misli da je to način na koji ćete ga želeti više. Uspeo je da vas odvede u krevet, dobio je šta je hteo i sada je vaš red da ga jurite.

Šta učiniti ako postanete žrtva?  

Kada neko ko vam se dopada nestane bez objašnjenja, ovo može biti bolno. Nažalost, ne postoji čarobna formula za prevazilaženje ovog problema. Pokušajte da izbegnete stvari koje vas mogu podsećati na vaš sastanak ili vašu vezu, predlažu mnogi stručnjaci. Ostavite poruke, fotografije po strani i pokušajte da ne pričate o tome stalno.

Ukratko, pokušajte da napredujete što je brže moguće. Sačuvajte svoje dostojanstvo i usredsredite se na svoje mentalno i fizičko zdravlje, sreću i svoju budućnost. Očigledno, ovaj odnos koji je trebalo da počne nije prikladan i na najbolji način ste se rešili toksične osobe. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group