5 grešaka prilikom masturbacije

Često pišemo o tome da je poznavanje svog tela ključ za harmoničan seksualni život sa partnerom.

Šta uraditi ako same ne možete sebe zadovoljiti? Seksolozi upozoravaju na pet uobičajenih grešaka kada žene masturbiraju i pomažu nam da ih popravimo:

1. Ne žurite

Možda zvuči otrcano, ali mnoge treba podsetiti na ovo ponovo: seks - nije sport. Što više neko ima cilj da postigne bolje rezultate u krevetu, sve ima manje šanse za postizanje istih. Ovo važi i za muškarce i za žene. I ne samo u seksu sa partnerom.

Važno je da se zabavite, a ne da brzo postignete orgazam. Dozvolite sebi da jednostavno uživate u trenutku i ne pokušavajte da računate na svaki minut koji vas odvaja od orgazma. U ovoj lekciji, nema svrhe - postoji samo proces. Fokusirajte se na ono što osećate, a ne na činjenicu da, po vašem mišljenju, morate nešto osetiti.

2. Ćekate trenutak kada će biti vreme da odete u krevet

Obično idemo u krevet, ne zato što imamo želju da se igramo sa sobom, već zato što nam se spava. Poenta: nekad ste previše umorni da uradite nešto ili da sebe dovedete do orgazma. Naravno, kasno veče/noć su pogodni termini za opuštanje, ali niko vam ne brani da sebi pružite zabavu u toku dana.

3. Zaboravljate Kegelove vežbe

Već smo govorili o njima. Ukoliko ih primenjujete svakodnevno ne treba da objašnjavamo kakvu korist imate – shvatili ste sami. Jaka karlica = jak orgazam. Možete pokušati da kombinujete Kegelove vežbe sa vežbama za kukove, za trening izdržljivosti.

4. Zabranjujte sebi da uživate

Na žalost, vekovima je masturbacija bila tabu tema, posebno za žene. Ako primetite da je na neki način masturbacija za vas tabu tema još uvek, pokušajte da se oslobodite toga. To je vaše telo i imate pravo da mu date radost. Osim toga, kako drugačije da saznate šta volite, a šta ne i šta da tražite od partnera?

5. Vaša seksualnost je uvek zavisila od partnera

Žene nisu obavezne da zavise od toga da li je njihov partner dobar ljubavnik, ako su svesne svog tela i ako znate svoje erogene zone. Muškarci nisu mađioničari i ne znaju da čitaju misli. Za oboje bi bilo bolje da razumete šta vam je potrebno, istražujući svoje telo i čitanjem erotske literature, na primer. Zatim podelite sa partnerom svoja otkrića.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group