10 neverovatnih stvari koje niste znali o vašoj vagini

Vagina je jedan od najfascinantnijih delova ženskog tela - kako izgleda, kako miriše, pa čak i kako se vremenom menja, čine je posebnim područjem istraživanja. Međutim, postoje mnoge važne stvari koje žene ne znaju o svojoj vagini. Znanje je moć, posebno kada su u pitanju neki „trikovi“.

Otkrićemo vam 10 neverovatnih činjenica o vagini koje će vam pomoći da bezbedno prođete kroz lavirint mitova i laži, ali i da cenite svoje telo u svoj njegovoj lepoti.

 Elastične i u različitim veličinama

Dužina vagine značajno varira među ženama i dostiže od 7,16 do 17,7 cm. Ženska vagina može, međutim, tokom seksualnog uzbuđenja narasti i po dužini i po širini, jer grlić materice stvara potreban prostor. Kada ste nadraženi, protok krvi se povećava, pa krvni sudovi u vašem vaginalnom području rastu, uzrokujući njen rast. Konkretno, tokom seksualnog uzbuđenja vagina može narasti do 200%, a zatim se vratiti u prvobitnu veličinu.

Miris vagine

Kao što je sve na našem telu potpuno drugačije od tuđeg, tako je i sa mirisom. Svaka žena ima potpuno drugačiji miris vagine, u zavisnosti od ishrane, donjeg veša koje nosi, lične higijene i bakterija i mikroorganizama koji postoje u tom području.

Vagina ima sistem za samočišćenje

Koliko god vam čudno zvučalo, ali i tečnosti koje imate u intervalima, u suštini su posledica samočišćenja. Zato ne morate da koristite sapune koji nisu za osetljivo područje jer narušavate njen pH.  

Ružičaste loptice

Izraz "plave loptice" je stanje koje se javlja kada muškarac ima produženu erekciju bez opuštanja. Međutim, isti fenomen se primećuje se kod žena i čak se naziva "ružičaste loptice". Kod 47% žena barem jednom se dogodilo da osete nelagodu u vagini jer se ne opuštaju uz orgazam. I u ženskom i u muškom slučaju nema ništa loše u tome.

Zauvek nova

Kao i drugi mišići, vaginu treba vežbati. Tokom dugih perioda apstinencije, osetljiva tkiva iznutra mogu oslabiti i početi opadati. Redovan seks, međutim, pomaže u održavanju ženskih genitalija u formi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feminist (@feminist)

Klitoris ima mnogo nervnih završetaka

Muški penis ima oko 4.000 nervnih završetaka, dok klitoris pogađa dvostruki rezultat sa 8.000 nervnih završetaka. Naravno, stimulusi koje primate su intenzivniji i vaš cilj bi trebao biti da uživate u svakom trenutku što je više moguće.

Girl power

Sve žene imaju mogućnost da koriste svoje vaginalne mišiće, koji se nazivaju i mišići dna karlice, tokom seksa. To su isti mišići koji zaustavljaju protok urina i mogu se ojačati posebnim vežbama kao što su čuvene Kegelove vežbe. Žene imaju moć ne samo metaforički već i bukvalno: nosilac svetskog rekorda za najjaču vaginu je Ruskinja koja je podigla 14 kg samo vaginalnim mišićima.

Izgubljeni tampon

Svi smo to u jednom trenutku čuli. Kruži kao urbana legenda i širi se s kolena na koleno. Pa, tampon se ne može izgubiti u vašoj vagini jer anatomija vašeg tela to jednostavno ne dozvoljava. Osvetlimo tunel: Na kraju vagine nalazi se grlić materice, koji može nateknuti tokom procesa porođaja tako da beba može izaći, ali do kraja života zadržava oblik tako što ima mali otvor za prolazak krvi tokom perioda. Dakle, grlić materice je ograničene veličine i nema šanse da bilo šta prođe iz vagine u matericu, bez obzira koliko se trudili. Jedino na šta morate obratiti pažnju u vezi sa tamponom, jeste da ga često menjate, čisto iz higijenskih razloga.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group