Umetničke fotografije koje zalaze u sferu bizarnosti koja se prepliće sa lepotom

Ponekad je granica između lepog i zaista bizarnog toliko tanka da ju je zaista teško povući.

Sve veći je zapravo broj mladih umetnika koji biraju da njihova dela održavaju ravnotežu na ovog granici. Rezultat su slike koje navode um da u isto vreme vidi kreativnost, delikatnost, neobičnost ali i dovoljnu dozu nadrealizma. Današnju priču posvećujemo radovima mlade umetnice iz Budimpešte, po imenu Flora Borsi.

Njena upečatljiva serija nosi naziv "Animeyed" i kombinuje umetnost autoportreta sa zabavnim detaljem koji svaku sliku pretvara u vrhunski nadrealistički akt. Po profesiji fotograf ona je svojim delima dala novu dubinu, došavši na ideju za izradu ove serije sasvim slučajno. Ideja je potekla iz pokušaja da Borsi snimi selfie sa svojim psom, nakon čega je primetila nešto neobično na nastaloj fotografiji. Postavka na slici je bila takva da je oko njenog psa izgledalo kao njeno vlastito.

Upravo ova fotografija bila je okidač i inspiracija za stvaranje Animeyed serije. Od pahuljastih veverica koje su obavijene oko njenog vrata do papagaja koji lete pored nje, Flora deli sa brojnim životinjskim vrstama – pogled na svet. U pokušaju da pronađe savršena bića za dovršavanje svojih autoportreta, ona je unela nesvakidašnju lepotu u bizaran pristup nastanku fotografija koje imate priliku da vidite u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group