Lifestyle - Kultura

Šta je to TOEFL ispit i zbog čega vam je potreban

Kad god studenti razgovaraju o odlasku u inostranstvo sa ciljem nastavljanja studija, oni spominju i TOEFL ispit. Sigurno ste se zapitali zbog čega je ovaj ispit neophodan korak kada mladi žele da postanu studenti nekog od zapadnoevropskih ili američkih univerziteta. Pokušali smo u nastavku da vam otkrijemo sve bitne informacije o njemu.

Samo ime TOEFL skraćenica je za "Test of English as a Foreign Language". Namenjen je ljudima kojima engleski jezik nije maternji, ali im je potreban zbog verifikovanja znanja jezika. Poznat je po svojoj objektivnosti, od tri do šest ovlašćenih stručnjaka pregleda vaše eseje i procenjuje kvalitet vaših odgovora.

Sastoji se od četiri dela jer testira sve četiri jezičke veštine. 

Četiri dela testa podrazumevaju:

- Razumevanje pročitanog teksta (Reading)

- Razumevanje odslušanog teksta (Listening)

- Veština usmenog izražavanja (Speaking)

- Veština pisanog izražavanja

Na svakom delu ispita možete osvojiti maksimalno 30 poena.

Test traje četiri sata i polaže se u jednom danu. Preciznije rečeno, polaže se odjednom, jer imate samo jednu desetominutnu pauzu nakon drugog dela ispita. Sve se radi za kompjuterom, čak i veština usmenog izražavanja (Speaking), gde će vaš odgovor biti snimljen samo jedanput. Nemate prava da ponovite svoj odgovor ukoliko iz nekog razloga njime niste zadovoljni.

Ispit možete polagati u nekom od ispitnih centara u Beogradu, Nišu i Subotici. Testiranja se organizuju nekoliko puta mesečno. 

Kako biste uspešno položili TOEFL ispit, neophodna je dobra i temeljna priprema. EQUILIBRIO – Obrazovni sistem već pune dve decenije organizuje pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika – TOEFL, IELTS, FCE, CAE, CPE, kao i međunarodnog ispita iz nemačkog jezika – GOETHE.

Detaljnu ponudu i cenovnik pogledajte možete pogledati na LINKU.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group