Realizam i apstrakcija pomešani u delima jedne umetnice

Realistična i apstraktna umetnost su dve krajnosti, koje teško da mogu da pronađu zajednički jezik.

Pa opet, kada je neko dovoljno odlučan i kada pred sobom ima jedinstvenu viziju, on (ili ona) je u stanju da pomeša ove dve "zaraćene" strane. "Da li je to fotografija automobila ili se slika na platnu?" - pitanje je koje umetnica po imenu Shannon Fannin, obožava da čuje kada neko posmatra njena dela. Da bi se dobio odgovor na ovo pitanje potrebna je detaljna vizuelna istraga.

Na samom startu njena dela izgledaju fotorealistično. Daljim pregledom počinjete da primećujete iskrivljene odsjaje figura, automobila i pejzaža. Sama umetnica kaže kako zaista uživa u stvaranju umetnosti koja kombinuje realizam sa malo apstrakcije. Na svoj rad gleda kao na 95% realizma i 5 % ubačenog karaktera i smisla za humor. Ističe takođe da se zaista divi svima onima koji mogu svojim radom da prikazu – čist realizam, dodajući da ipak malo više uživa u slobodi koju daje apstrakcija.

Osim toga da se trudi da prikaže apsolutni realizam, umetnica tvrdi da nikad ne bi završila ni jednu sliku. Po njenom mišljenju realizam je težnja ka perfekciji, a upravo nesavršenostvo koje apstrakcija daje, omogućava joj da bude zadovoljna svojim delima. Ravnoteža koju postiže kombinacijom dva suprotna stila, dovodi do stvaranja neponovljive lepote na platnima.

Shannon se profesionalnim slikarstvom bavi od 2014. godine a njene najnovije akrilne slike možete da vidite u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group