Pozorište na distanci

Čitav svet je poslednjih par meseci na distanci.

Sa povratkom u realnost i navikom na "novu normalnost", mnoge stvari su morale biti izmenjene. Sa željom da se koliko je moguće vratimo kulturi i umetnosti, a sa apelom na socijalnoj distanci, smišljen je kreativan način na koji to može biti sprovedeno u delo.

Pozorište u Berlinu, Ansamble Berliner, koje su 1949. godine osnovali glumica Helen Weigel i njen suprug, dramski pisac Bertold Brecht, dobilo je sasvim nov izgled. Nedavno objavljenje fotografije koje imate priliku da vidite u našoj galeriji, pokazuju nešto drugačiju sliku unutrašnjosti gledališta u pozorištu.

Kako bi se osigurao preporučeni razmak između gledalaca u publici, određeni broj sedišta je uklonjen. Novi raspored sadži 200 mesta za sedenje, a nekada je taj broj bio 700. Na ovaj način, ispoštovan je zahtev nemačke vlade od najmanje 1.5m bezbedne udaljenosti među ljudima.

Nov izgled pozorišta pruža posetiocu mogućnost da u bezbednom okruženju uživa u predstavi koja je pred njim, kao i da lakše dođe do svog mesta i napusti prostor po završetku predstave. Brojna pozorišta na otvorenom su takođe sledila ovakav primer i počela su sa rekonstrukcijom kako bi ljudima pružila mogućnost da uživaju u performansima i u post-korona vremenu.

Ž.J.

Izvor: Designboom

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group