Potezi koji pretvaraju ljude u umetnička dela

Bodypainting odnosno oslikavanje ljudskog tela je vrsta umetnosti koja ima sve više kako sledbenika tako i obožavaoca.

Gotovo svakodnevno možemo videti primere raznolikosti koja se krije iza nje. Ona dozvoljava umetniku da svoju viziju prikaže na ljudskom telu, zamenjujući klasično platno kožom u potrazi za većim izazovom. Svaki je projekat poseban na svoj način, jer svako je telo drugačije sa svojim oblinama i bojom kože, a dela koja vam danas predstavljamo zaista će vas navesti da preispitate svoju percepciju.

Od Kostarike do Perua, od Izraela do Australije, jedna umetnica već celu deceniju pretvara ljude u umetnička dela. Bez obzira na to ko su, čime se bave, da li su mladi ili stari, ona smatra da se u njima krije izvesna lepota, koju treba proslaviti. Posmatrajući svoja “platna” u njihovom ogoljenom izdanju, ona uči o ljudima koji su pred njom, ističući na površinu njihov karakter i transformišući suštinu njihove prirode u umetnički iskaz.

Po završetku rada, ona svoja dela poklanja svojim vernim “platnima” kao vid podsećanja na njihovu snažnu volju, lepotu i hrabrost. Zajednička tema koja se provlači kroz njena dela, može se definisati kao – spajanje ljudi i prirode u jedno. Ova mlada umetnica, čije ime je Orly Snir daje ljudima mogućnost da se stope sa onim što ih okružuje i povežu sa onim što ih pokreće.

Zavrite u našu galeriju i otkrijte njen fascinantan rad.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group