Novi hit u knjižarama - “Pazi kojeg vuka hraniš”


Sreća je kao vetar. Ne vidiš je, ali je osetiš...

Dugo očekivani drugi balkanski bestseler dr. Kenana Crnkića “Pazi kojeg vuka hraniš” u izdanju Data Statusa, predstavljen je na Sajmu knjiga u Beogradu. Koliko smo gladni sreće govori i podatak da je promocija umesto dva sata trajala više od osam. Fanovi dr. Crnkića čekali su u redu da im potpiše knjigu. Doktor ekonomije i predavač na univerzitetima u SAD, Madridu i Sarajevu, pokušao je da svojim čitaocima otkrije male tajne o sreći u uspehu.

“Pogledajte,  kada Robinzon u trči na ostrvu pobedio Petka, a ovaj se zbunio jer je mislio da je trebalo trčati lepše, a ne brže to nama govori da bi idealno bilo u svakoj trci stići prvi, a ostati lep, u svakom smislu…. Kada sam počeo da pišem svoju drugu knjigu “Pazi Kojeg Vuka Hraniš”, koja govori o sreći, kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima, prvo što sam uradio, kao što i dolikuje, bilo je da potražim zvaničnu definiciju sreće. Dakle, postavio sam naizgled jednostavno pitanje; šta je to sreća?


Neverovatno, ali tako nešto ne postoji. Onda sam počeo da pitam prijatelje, poznanike, različite ljude različitih godina, profesija, ali i iz različitih zemalja u koje sam putovao. Pitanje koje sam postavio bilo je tako jednostavno, dakle, šta je to sreća? Malo je bilo  onih koji su mogli da odgovore na to pitanje. A još manje onih koji su bili u stanju  da to izraze rečima. Istovremeno, svi su mogli da je osete i znali da prepoznaju kada su a kada nisu sretni. Neverovatno, zar ne? Istražujući aktivno došao sam do zaključka da je ova kratka reč kroz istoriju bila oduvek zagonetka i neotkriven fenomen. Došao sam do neke svoje definicije koju sam podelio na svome blogu (kojeg prati kombinovano sa društvenim mrežama preko 100.000 ljudi raznih profila) i koja je izazvala veliku pažnju, ali i zanimljive diskusije: "Sreća je poput vetra. Ne vidiš. Ali osetiš."

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group