Neverovatni arhitektonski objekti i skulpture uklesani u mermeru i kamenu

Umetnost pravljenja skulptura od kamena posredstvom klesanja, stara je čini se koliko i ljudski rod.

Još su drevna plemena pravila impresivne skulpture, ne poznavajući tad ni blizu precizne alatke koje se koriste danas. Imamo tu čast da smo svedoci brojnih zdanja koja i dan danas s ponosom stoja na svom mestu, iako iza sebe imaju hiljade i hiljade godina. Teško je zapravo i nadmašiti takvo nešto uprkos svoj tehnologiji i znanju koje danas imamo. Pa opet, ima i onih umetnika koji se ne predaju tako lako.

Klesani dorski stubovi, ukrašeni lukovi, zasvođeni plafoni, stepeništa i male skulpture u okviru jedne velike, deo su rada jednog britanskog umetnika. Minijaturni arhitektonski prostori koji podsećaju na drevne i srednovekovne ruševine, uklesani su zahvaljujući njegovim rukama u sirov mermer i kamen. Njegovo ime je Matthew Simmonds a malo je za raći da je zaista pronašao neverovatan način da oživi ove istorijske skulpture, bez bojazni da bude već viđen i da na bilo koji način uvredi originalna zdanja.

Njegovi zamršeni trodimenzionalni enterijeri izgledaju gledano izbliza vrlo realistično, a ako tome dodate činjenicu da je reč o vrlo malim skulpturama, koje pripadaju minijaturama, utisak je još impresivniji. Tokom svog rada Simmonds crpi inspiraciju iz stvarnih istorijskih zgrada, međutim većina njegovih dela nisu reprodukcije već nude sopstveni stav i stručnost u klasičnoj arhitekturi.

Ne propustite priliku da zavirite u našu galeriju i otkrijete magični svet vrlo upečatljiviji minijaturnih prostora od mermera i kamena.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group