Lifestyle - Kultura

Najbolji saveti da usavršite konverzaciju na engleskom

Poznato je da postoji mnogo načina da se izgovor i komunikacija na engleskom jeziku uvežbaju, a jedna od najboljih mogućnosti je da svakodnevno koristite jezik ili da uzmete časove stranog jezika sa predavačem. Ali, mi vam dajemo i dodatne savete za usvajanje savršenog izgovora i jedan odličan predlog koji će vam pomoći da konačno progovorite na engleskom!

Slušajte sebe

Ako ne slušate sebe dok govorite neki strani jezik, nećete moći da spoznate koje teškoće imate pri izgovoru i teško ćete uspeti to da popravite. Jedan od načina je da pokušate da se snimite i vaš snimak uporedite sa snimkom maternjeg govornika.

Pričajte sporije

Mnogi smatraju da će poboljšati izgovor ako brzo pričaju, ali to nije jedan od načina. Ako želite da usavršite vaš izgovor, potrebno je da polako izgovarate glasove, kombinacije glasova i cele rečenice.

Vežbajte ispred ogledala

Ovo je jedan od zaista dobrih načina. Pustite neki video klip na engleskom jeziku i posmatrajte kako se izgovaraju zadate reči, a potom ponovite, ali ispred ogledala.

Slušajte radio ili gledajte TV

Najbolji savet koji bi neko mogao da vam da jeste da što više slušate jezik koji učite, jer samo tako na najbolji način možete usvojiti savršen izgovor.

Pevajte

Naučite neku poznatu pesmu na stranom jeziku i zapevajte. Pevanje pomaže da se opustite, što rezultira time da pravilno izgovorite zadatu reč, ali i da poboljšate intonaciju.

DODATNI PREDLOG:

U EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu pored opšteg kursa engleskog, možete da odaberete da usavršavate samo konverzaciju. Kurs konverzacijskog engleskog traje 7 nedelja, a za to vreme uspećete da poboljšate izgovor, oslobodićete se straha od pričanja na engleskom jeziku, osvežićete znanje jezika i počećete da razmišljate na engleskom. Kako biste se prijavili i saznali više informacija o ovom kursu i načinu da se prijavite, kliknite OVDE.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group