Minijaturna utopija iz snova – delo jednog fotografa

Ono što ljude u izazovnim trenucima života održava jesu njihovi hobiji.

Nevezano za to da li je reč o slikarstvu, tkanju, pravljenu brodova od papira ili planinarenju, važno je da postoji to nešto u čemu uživate i što vas inspiriše. Danas vam predstavljamo delo jednog izuzetnog umetnika, čiji rad premašuje pojam – običnog hobija. Njegovo ime je Ognyan Stefanov.

 

Naime ovaj talentovani umetnik je vrhunski vazduhoplovni fotoreporter i diplomac prestižne Nacionale akademije za pozorišnu i filmsku umetnost u svom rodnom gradu Sofiji u Bugarskoj. Njegove nagrađivane fotografije iz vazduha predstavljene su na brojnim izložbama i pojavljuju se u brojnim svetskim publikacijama.

Osim fotografijom Stefanov se bavi i maketarstvom a njegov poslednji rad predstavlja istinsko remek delo. U pitanju je minijaturna utopija iz sveta snova, sa mnoštvom neverovatnih detalja. Ova minijatura nosi naziv Skyville i prikazana je u vidu malog sela, koje se proteže ka oblacima. Selo sadrži bujne vrtove, bogatu vegetaciju, nekoliko objekata i mnoštvo staza i stepenica.

Umetnikov cilj je bilo stvaranje mesta koje zaista predstavlja utopiju u kojoj ljudi imaju sve što im je potrebno za život, pri čemu su okruženi zelenilom i baštama. Upravo ono o čemu svako od nas sanja. Zavirite u našu galeriju i otkrijte kako izgleda kada se sati, danim i meseci zbroje i pretvore u detaljan minijaturni rad.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group