Kviling – tehnika savijanja papira zaslužna za stvaranje jedinstvene zidne umetnosti

Postoje razni načini putem kojih se može izraziti kreativnost.

Baš poput origami tehnike, sve prisutnija kviling tehnika savijanja papira, otkriva nam kako od tako jednostavnog materijala kao što je papir mogu da nastanu istinska remek dela. Da biste bili umetnik koji stvara uz pomoć kviling tehnike nisu vam potrebne boje i četkice, niti slikarska platna. Sve što vam treba su trake u boji i malo strpljenja. Suština kviling tehnike ogleda se u stvaranju slika od papirnih traka.

Papir se seče na tanke trake, proizvoljne dužine nakon čega se pristupa njihovom savijanju (rolanju) i oblikovanju različitih formi. Osim što može biti korišćena za ukrašavanje drvenih kutija, čestitki ili rubova slika, ova tehnika je zapravo umetnost sama za sebe koja na zidu može da stvori jedinstvene prikaze. Danas imamo izuzetno zadovoljstvo da vam predstavimo rad umetnice po imenu Gergana Pencheva.

Poreklom iz Bugarske, ova talentovana mlada žena stvara neverovatno živopisna dela uz pomoć papira. Pretvarajuči svoju strast u umetnički podvig, ona jednostavno uživa u svakom novom projektu kom se posvećuje. Za svoje teme ona uzima različite vrste životinja i cveća, kao i imena i monograme. Čini se da kada jednom iskusite lepotu koju u sebi skriva kviling tehnika, jednostavno ne možete da je se zasitite.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastičan svet umetničkih radova od papira.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group