"Korona" - Kanađani su snimili film o pandemiji koronavirusa

Sigurno ste pomislili da će nakon pandemije koronavirusa neko napisati knjigu o tome ili snimiti film. I to se već dogodilo.

Jedina razlika je u tome što se ideja o snimanju filma o Covid-19 rodila kod kanadskog režisera Mostafa Kešvarija na samom početku epidemije, kada se situacija nije činila tako ozbiljnom!

Film pod nazivom "Korona" obećao je da će biti senzacija na filmskom festivalu u Vankuveru, ali otkazan je jer je uveden režim karantina. Zanimljivo je da su bile potrebne samo dve nedelje da se snimi film - 3 dana snimanja filma i 10 dana za pisanje scenarija i pravljenje scenografije!

Budžet filma je mali, malo je i lokacija, blago rečeno - filmska ekipa od 25 ljudi iznajmila je sobu i u njoj izgradila lift. Film traje 63 minuta, u centru pažnje je sedam stranaca koji su zaglavili u liftu. Jedan od njih ima koronavirus. Slogan filma je: „Strah je virus“. Neki se smeju trejleru filma, drugi kažu da su spremni da pogledaju film, ali samo „jednom“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group