Iz kuće možete virtuelno obići 1.200+ najpoznatijih svetskih muzeja

Iako nekome kod kuće može biti prijatno, drugima se čini da ih karantin sputava u  aktivnostima koje se mogu obaviti, a istovremeno praktikuju sigurno socijalno distanciranje.

Srećom, ljubitelji umetnosti i muzeja sada mogu da putuju po svetu i pogledaju svetski poznatu umetnost iz svoje dnevne sobe, zahvaljujući Google Arts & Culture.

Ova digitalna platforma sakupila je kolekciju od preko 1200+ muzeja i galerija koje svako sa wifi-jem može da iskoristi tokom svog slobodnog vremena. U zavisnosti od muzeja, gledaoci mogu da se kreću kroz odabrane slike iz renomiranih kolekcija i, u određenim slučajevima, pregledaju “street view”prostora galerije, funkcionišući kao virtuelni obilazak. Među popisom najboljih institucija nalazi se Van Gogov muzej u Amsterdamu, koji se može pohvaliti najvećom kolekcijom dela holandskog post-impresionističkog stvaralaštva; Uffizi Gallery u Firenci, dom Botičelijevog renesansnog remek-dela Primavera, Britanski muzej u Londonu, gde se nalazi arheološko blago poput kamena Rosetta i mumija starog Egipta. Pored toga, ljubitelji arhitekture mogu da istraže moderan, spiralni dizajn Gugenhajm muzeja u Njujorku, koji je dizajnirao Frenk Lojd Rajt.

Da bi pomogao kreativcima i poklonicima istorije da započnu putovanje, Google je sastavio listu 10 najboljih muzeja:     

  1. The British Museum, London
  2. Guggenheim Museum, Njujork
  3. Musée d’Orsay, Pariz
  4. National Museum of Modern and Contemporary Art, Seul
  5. Pergamon Museum, Berlin
  6. Rijksmuseum, Amsterdam
  7. The J. Paul Getty Museum, Los Anđeles
  8. Uffizi Gallery, Firenca
  9. MASP, Sao Paulo
  10. National Museum of Anthropology, Meksiko Siti

 Obiđite 1200 najpoznatijih svetskih muzeja iz udobnosti vaše dnevne sobe!

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group