Irska viđena četkicom jednog umetnika

Kada se pomene Irska nemoguće je ne pomisliti na predivnu netaknutu prirodu svuda unaokolo.

Planinski vrhovi, visoravni, kotline i doline protežu se duž Irske i stvaraju predivne pejzaže. Priroda je oduvek bila inspiracija umetnicima. Doživljavali su je i prezentovali na sebi smislene načine i ostavljali za sobom neverovatno nasleđe.

Jedan umetnik, odlučio je da nakon kraće posete Irskoj naslika na platnima koje je uzeo u ruke, potezima četkice slike koje su mu se vrzmale po glave. Slike koje su predstavljale sve ono što je video u Irskoj, njenu lepotu i sve njene nijasne zelene boje. Prema njegovim rečima, čovek ima utisak da je Irska satkana od neverovatne palete zelenih tonova.

Čak i kada pada jaka kiša i kada se gotovo ništa ne vidi, vidljiva je i gotovo opipljiva u svojoj intenzivnoj lepoti zelena boja Irske. Kaže da ga je ova prva poseta Irskoj toliko nadahnula da mu se čini da ne postoje lepši snovi od onih u kojima sanja da joj se ponovo vraća sa štafelajem i bojama. Akvarel kao njegov najbolji prijatelj poslužio mu je za umetničko izražavanje i duboki naklon Irskoj. Odmah po povratku kući uzeo je četkicu u ruke i preneo svoje viđenje Irske na platno.

Irski pejzaž je priznaje bio izazovan za njega. Nestvarna lepota ove zemlje ga je nadahnula da je ovekoveči na platnu a mi vam ovom prilikom prikazujemo njegova dela.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group