Eterične kreacije zasnovane na tilu oživele stari francuski dvorac

Jedna mlada umetnica udahnula je život starom francuskom zamku na vrlo neobičan način.

Njeno ime je Ana Maria Hernando, a ovo je priča o “stilski obučenom zamku”. Bez obzira da li se prelivaju preko prozorskih okvira, izlaze kroz velika vrata ovog zamka ili zauzimaju unutrašnje zatvorene galerije kreacije zasnovane na tilu donose neočekivan preokret jednom starom zdanju.

Argentinska umetnica, koja živi i radi u Koloradu obožava da stvara instalacije i performanse specifične za određeni lokalitet. Njihov cilj je da regenerišu tradicionalne predstave o tilu kao umetničkom medijumu. Ova lagana, polu-providna tkanina često je deo modnih artikala i kostima koji se koriste u pozorištu i na filmu, međutim Ana Maria je pronašla nov način da demonstrira eterične i izvrsne aspekte ovog materijala.

Tokom jednogodišnjeg boravka u zamku Napoule na jugoistoku Francuske, koji je obnovljen Ana Maria je dobila priliku da tokom cele godine stvara živopisne instalacije u njemu. Crpeći inspiraciju iz arhitekture lokacije ona je instalirala dela koja asociraju na “vodopade”, “poplave” i sl, ispunjavajući svaki raspoloživ deo zamka zamšenim teksturama tila u jarkim bojama. Instalacije svojim valovitim slojevima i organskim oblicima dočaravaju kretanje vode i prirodnih pejzaža.

Ž.J.

Izvor: Designboom

Foto: Sebastian Collett, Ana Maria Hernando. Rachel Berkowitz

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group