Digitalni umetnik ponovo stvara poznata umetnička dela od krzna

Klasična umetnost služi i dan danas kao nadahnuće mnogim umetnicima novog doma.

Mnogi od njih pokušavaju da ožive data umetnička dela svojim originalnim pristupom. Neki od njih se služe topljenim staklom, neki lego kockama, neki izrezbarenim drvetom a neki poput turskog umetnika i ilustratora po imenu Murat Yildirim koriste krzno. Neobičan izbor materijala, i kako možemo da primetimo fantastično sredstvo za reinterpretaciju svima dobro poznatih umetničkih slika.

Zamišljajući u svojoj glavi kako bi bilo da boje na platnu zameni krznom različitih boja, ovaj umetnik je šest najvećih svetskih umetničkih remek-dela pretvorio i krzene slikovite površine. "Furry Artworks" je jednostavan naziv date kolekcije. Nikad pre toga, priznaje umetnik nije se bavio reprodukcijama i to je za njega bio popriličan izazov. Želeo je da isproba nešto novo i nakon pomnog ramišljanja došao je na ideju da razvije ovu jedinstvenu tehniku.

Od čuvene Leonardove Mina Lise i njenog tajanstvenog osmeha, preko van Goghove Zvezdane Noći, pa sve do Devojke sa bisernom minđušom, dela Johannesa Vermeera. Svako delo predstavlja jedinstveno iskustvo, jer vas poziva da se prisetite izgleda originalnih slika, kao i da ih uporedite sa reprodukcijom koja je pred vama. Prisustvo detalja, kao i odsustvo jasno definisanih linija, čine da oko posmatrača stvara ono čega nema i zanemaruje činjenicu da pri stvaranju ovih dela nisu korišćene boje i četkice.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda krznena umetnost.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group