74. filmski festival u Kanu: Glamur se vratio na crveni tepih

Prošlogodišnji filmski festival u Kanu je otkazan zbog pandemije, ali ove godine je održan na vrlo glamurozan način.

Iako je ovo otkazivanje predstavljalo veliki udarac za ljubitelje filmova, ove godine, zahvaljujući smanjenom broju obolelih i vakcinaciji, festivalski crveni tepih vratio se sa svim glamurom kakav zaslužuje, podsećajući nas na  vremena pre Covida.

U takmičarskom delu festivala predstaviće se 24 filma, nešto veći broj nego inače, dok je na desetine filmova iz celog sveta koji će biti prikazani van konkurencije. Čini se da je godina „uzdržavanja“ imala ulogu u ovoj pravednoj odluci.

Ove godine pokreće se i nova rubrika pod nazivom „Kanske premijere“, sa selekcijama iz prošlogodišnjih filmova koji nisu imali priliku da učestvuju zbog pandemije, koja deluje kao bonus onima koji nisu uspeli da se istaknu svojim radom.

Predsednik Filmskog festivala u Kanu je u svojim izjavama rekao: „Kan se vratio! Ali najvažnije je da se bioskop vratio“.

74. izdanje otvoreno je projekcijom mjuzikla "Annette", u režiji Leosa Caraxa, sa Marion Cotillard i Adamom Driverom u glavnim ulogama.  

Biće predstavljeno 24 projekcije u konkurenciji za željenu Zlatnu palmu, koju će 17. jula dodeliti američki reditelj Spike Lee, kao predsednik ovogodišnjeg žirija. Vredi napomenuti da je film "Τhe French Dispatch" omiljen mnogima. Pored toga, važno je i prisustvo više žena kao članova žirija.

Kada je reč o samoj organizaciji događaja, videli smo kako mnoge poznate glumice poziraju na crvenom tepihu u sjajnim odevnim kombinacijama, ali se i dalje pridržavaju bezbednosnih mera. Učesnici nose maske, dok na mnogim mestima postoje stanice za kontrolu temperature. Takođe, ove godine ogroman ekran i stolice postavljeni su u pesku pored mora, tako da ljudi mogu gledati festivalske filmove bez gužve u zatvorenim prostorijama.

Naravno, glamurozni nastupi na crvenom tepihu nisu mogli da izostanu što je dalo veću dozu luksuza ovogodišnjem događaju.

Da vidimo neke od njih koji su se istakli!

« 11 12 13 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group