10 magičnih filmova uz koje ćete zaboraviti stvarnost

Ako želite da zaboravite probleme i bar na kratko se isključite iz stvarnosti, imamo predlog za vas.

Odgledajte magičan film sa zanimljivom i očaravajućom pričom. Nemojte misliti mnogo, pogledajte našu listu i odaberite onaj koji vam se najviše dopada. Ovi filmovi će vam pomoći da zaboravite sve probleme i bar na neko vreme budete deo magičnog sveta.

1. Začarana

Začarana (Enchanted) je animirano-igrana muzička komedija filmske kompanije Dizni u režiji Kevina Lime, snimljena po scenariju Bila Kelija. Radnja prati Žizelu, Diznijevu princezu, koja biva prebačena iz svog animiranog sveta u stvarni - Njujork. Glavnu ulogu tumači Ejmi Adams, a pored nje u filmu nastupaju Patrik Dempsi, Džejms Marsden, Idina Menzel, Rejčel Kovi, Timoti Spal i Suzan Sarandon.

2. Zlatni kompas

Film „Zlatni kompas“ je uzbudljiva fantastična avantura, smeštena u alternativni svet u kojem se ljudske duše prikazuju kao životinje, gde medvedi ratuju, a cigani i veštice žive u miru. U filmu „Zlatni kompas“ igraju zvezde poput Nikol Kidman, Denijela Krejga, Sema Eliota i Iana Mekšejna. Scenario i režiju filma potpisao je Kris Vajc („O dečaku“, „Mravci“)

3. Fantastične zveri i gde ih naći

Fantastične zveri i gde ih naći je avantura koja nas vraća u svet čarobnjaštva autorke Dž.K. Rouling. Oskarovac Edi Redmejn tumači glavnu ulogu čarobnjaka, a režiju potpisuje Dejvid Jejts, koji je režirao poslednja četiri filma o Hari Poteru.

4. Dom gospođice Peregrin za čudnu decu

Priča prati šesnaestogodišnjeg Jakoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Jakob pronalazi tajanstveno pismo koje ga odvodi na ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

5. Zemlja sutrašnjice – Tomorrowland

Tomorrowland (Zemlja sutrašnjice) je američki film snimljen 2015. godine u režiji Breda Birda. Nastao je u produkciji studija Walt Disney Pictures. Protagonista je 17-godišnja devojka koji sticajem okolnosti otkriva alternativnu dimenziju u kojoj postoji "Zemlja sutrašnjice", utočište za napredne naučnike. Radnja prikazuje kako se udružuje sa Frenkom, čiji lik tumači Džordž Kluni.

6. Oz, veliki i moćni

Kad Oskar Digs, sitni cirkuski mađioničar sumnjivog morala, iz Kanzasa završi u živopisnoj zemlji Oz, misli da je dobio premiju – i da ga slava i bogatstvo čekaju iza ugla – sve dok ne sretne tri veštice, Teodoru, Evanoru i Glindu, koje ne veruju da je on taj veliki čarobnjak koga svi očekuju. Glavne uloge tumače Mila Kunis, Mišel Vilijams, Džejms Franko, Rajčel Vajs i Zah Braf.

7. Zaleđeno Kraljevstvo – Frozen

U filmu Zaleđeno Kraljevstvo proročanstvo će okovati kraljevstvo večnom zimom, zbog čega će Ana morati da se udruži sa Kristofom, odvažnim planinskim čovekom i krene u potragu za Snežnom kraljicom koja može da prekine ovu ledenu kletvu. Iako se susreću s ekstremnim uslovima, poput onih na Everestu, s mitskim bićima i magijom na svakom ćošku, Ana i Kristof će se suočiti sa svim nedaćama kako bi spasili kraljevstvo od uništenja.

8. Zimska priča - Winter’s Tale

Film prati život Pitera Lejka. Piter je lopov koji se zaljubljuje u Beverli Pen, devojku koja umire, a koju je upoznao prilikom pokušaja krađe u njenoj kući. Lejka od ludog mafijaša Pirlija i njegove bande spašava misteriozni beli konj Atansor koji postaje njegov anđeo čuvar.

9. Pustolovine Tintina

Pustolovine Tintina je animirani film snimljen 2011. godine u režiji Stivena Spilberga. Predstavlja adaptaciju popularne serije stripova o Tintinu, belgijskog crtača Eržea. Naslovni protagonist, kome glas pozajmljuje Džejmi Bel, je mladi belgijski novinar koga potraga za dobrom pričom vodi u potragu za skrivenim blagom, tokom koje će doživeti niz pustolovina na različitim kontinentima.

10. Doktor Strejndž

Doktor Strejndž je američki naučnofantastični film reditelja Skota Deriksona. Scenaristi su Skot Derikson i K. Robert Kargil. Producent filma je Kevin Fajgi. Muziku je komponovao Majkl Džakino. Ovo je četrnaesti nastavak u seriji filmova iz Marvelovog filmskog univerzuma. Glumačku ekipu čine Benedikt Kamberbač, Čuetel Edžiofor, Rejčel Makadams, Benedikt Vong, Majkl Stalbarg, Bendžamin Bret, Skot Adkins, Mads Mikelsen i Tilda Svinton.

M.L.
 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group