Tajne lepote Monike Beluči koje joj pomažu da sa 56 izgleda kao da ima 36

Gledajući 56-godišnju Italijanku Moniku Beluči, teško je poverovati koliko zapravo ima godina. S obzirom na to da je prvo dete dobila u 39, a drugo - u 45, može se pomisliti da i sama Monika veruje da je mlađa nego što njena lična karta kaže. Kako sa 56 izgledati kao da imate 36?

Monika ima svoje tajne, koje sada svako može naučiti i usvojiti. Reći ćemo vam  nešto o njenim ključnim beauty navikama koje i vi možete primeniti.

Prirodna lepota

Svakom modelu ili glumici uvek je potrebna određena količina šminke kako bi izgledala savršeno i lepo, ali Monika je jedna od zvezda koja se trudi da se drži podalje od viška šminke zbog koje mnoge žene izgledaju vrlo ‘plastično’. Ona kaže da je lepota besmislena ako nije prirodna.

Šminka

Iako ne voli jaku šminku, to ne znači da je ona ne koristi. Voli blagu šminku i određene proizvode koji prijaju njenoj koži a jedan od njih je Dolce & Gabbana Perfect Finish koji koristi kao savršenu kremastu podlogu za puder. Podloga je vrlo lagana i malo šminke preko toga je sve što joj je potrebno.

Nega kose

Glumica pere kosu dva puta nedeljno. Smatra da bi hemijske komponente koje su prisutne u šamponima mogle biti štetne ako se često koriste. Obično šampon razblaži vodom pre nego što ga stavi na kosu tako da se količina alkalnih sastojaka smanji. Takođe više voli da kosu suši prirodnim putem, umesto da je suši fenom koji na njenu kosu ne utiče baš najbolje.

Šminka za oči

Monika Beluči se koncentriše više na šminku očiju nego na lice. Voli da koristi prirodne nijanse za oči, a najdraže su joj smeđe i sive senke. Voli da stavlja maskaru i to obično crne boje. Ona smatra da maskara upotpunjava šminku i kaže da je njena omiljena maskara Dolce & Gabbana Intense Eya Mascara.

Šminka za usne

Jednostavnost je ključ njenog prefinjenog stila, ali što se tiče šminke za usne, ona voli da eksperimentiše sa različitim bojama ruževa. Voli da isprobava nove boje, ali najdraži joj je crveni ruž. “Kada odaberete crveni karmin, to znači da želite da vas gledaju. Ova boja je vrlo moćna, ali ne zrači uvek seksualnošću.”

Nega kože

Do 40. godine žene obično počinju da traže pomoć lekara kroz operacije i botokse kako bi održale svoju kožu mladom. Monika Beluči je jedna izvanredna glumica koja nikada nije išla na operacije, već je uživala u promenama koje joj godine i prirodno starenje donose.

“Ljudi bi uvek trebalo da dozvole da se promene odvijaju kako dani prolaze. Mladost nije trajna, ali jednostavnost i prirodna lepota su večni.” – kaže Monika i ona zapravo dokazuje šta zaista znači prirodna lepota.

Dijeta

Monika Beluči nije premršava žena koja izgleda kao da je stalno na rigoroznim dijetama. Uživa u ukusnoj hrani i voli da jede, ali definitivno vodi računa o svojoj liniji. Ona, kao i većina evropskih lepotica, koristi usluge nutricioniste. Jede šta želi, ali drži liniju i ne preteruje sa nezdravom ishranom. Takođe redovno pije vodu i navodi da je to sastavni deo njene dijete.

Fitnes

Kako ova divna glumica nije baš oduševljena održavanjem napornih dijeta i jede ono što želi, ona nastoji da to uravnotežiti sa ulaganjem malo dodatnog napora u vežbanje. Plivanje je vežba u kojoj najviše uživa i važno joj je da pliva najmanje 4 dana u nedelji po 45 minuta. Takođe se redovno bavi jogom i meditacijom za održavanje svog tela i duševnog mira.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group