Serena Vilijams završava svoju sportsku karijeru

Posle više od dve decenije uspešne sportske karijere, Serena Vilijams je odlučila da se povuče iz profesionalnog tenisa.

23-struka grend slem šampionka priznala je da "nikada nije volela reč penzionisanje", ali planira da napusti svet tenisa posle US Opena 2022.  

„Nikada nisam volela reč „penzija“. Čini mi se da je ovo zastarela reč. Mislila sam na to kao na prelaz, ali želim da budem suptilna u vezi sa rečima, koje ljudima znače nešto veoma specifično i važno. Možda najbolja reč da opišem ono što radim je evolucija. Ovde sam da vam kažem da se razvijam od tenisa ka drugim stvarima koje su mi važne“, napisala je Serena Vilijams u eseju za magazin Vogue.

Poslednjih godina Serena nerado priznaje sebi i onima oko sebe da želi da ode. Ali kao majka četvorogodišnje Olimpije i osnivač investicione kompanije, teniserka je shvatila da želi da svoju pažnju preusmeri na nešto drugo. Sada ona i njen suprug Aleksis Oganjan planiraju trudnoću i rođenje još jedne ćerke ili sina. Međutim, za razliku od mnogih ljudi protiv kojih je igrala, Serena je iskreno rekla da joj se izgledi za penziju nimalo ne sviđaju.

„Za mene u ovoj temi nema sreće. Ovo je najteža stvar koju sam ikada mogla da zamislim. Mrzim ovo. Mrzim što moram biti na ovoj raskrsnici. Stalno sebi govorim: „Volela bih da mi je lako, ali nije“. Rastrzana   sam između: ne želim da se završi, ali u isto vreme sam spremna za ono što će se sledeće desiti“, priznala je Vilijams.

Vest o "penzionisanju" stigla je nakon što se sportistkinja borila da prođe u prvo kolo Vimbldona ove godine. Ovo je uglavnom zbog činjenice da se tokom turnira 2021. okliznula na terenu i povredila desnu nogu, primoravši Serenu da se povuče iz takmičenja. Vilijams je tada propustila US Open 2021. U decembru 2021. otkrila je da se neće takmičiti na Australijan openu u januaru 2022. na preporuku svog medicinskog tima.

Slavna teniserka je postala profesionalka sa 14 godina 1995. godine u ženskom singlu, sedmostruka pobednica Vimbldona, šestostruka pobednica Otvorenog prvenstva SAD i, pored toga, tri puta je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske. Kao olimpijska šampionka, Vilijamsova se takođe često takmičila u dublu zajedno sa svojom starijom sestrom, Venus Vilijams. Međutim, sada je malo verovatno da će moći da se takmiči sa njom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group