Sada je zvanično: Kejt Midlton je nova princeza Dajana

Nakon smrti kraljice Elizabete II, Velika Britanija dočekuje novu princezu od Velsa.

Čarls III je u svom prvom zvaničnom obraćanju naciji nakon smrti kraljice Elizabete II pokrenuo nekoliko pitanja važnih za njega.

Među njima je i dobijanje nove titule prestolonaslednika Vilijama. Ako je juče najstariji sin monarha, zajedno sa suprugom Kejt Midlton, saopštio da će se zvati Vojvoda i Vojvotkinja od Kornvola, sada se sve promenilo. Čarls III je svom najstarijem sinu dodelio titulu princa od Velsa. Shodno tome, njegova supruga je postala princeza od Velsa, kao Lejdi Di.

"Ponosan sam što ga danas imenujem Princem od Velsa, čiju titulu sam imao čast da održavam tokom svog života“, rekao je novi kralj u petak. U svom govoru nije zaobišao ni Kejt Midlton, ističući značaj društvenih aktivnosti koje ona vodi od venčanja sa princom Vilijamom:

"Znam da ćemo zajedno sa Kejt, vašom novom PRINCEZOM OD VELSA, nastaviti da inspirišemo ljude u zemlji da pomognu potlačenima i da u prvi plan javnosti iznesemo one teme i pitanja kojima je pomoć potrebna ovde i sada.“

Insajderi bliski kraljevskoj porodici kažu da će se Vilijam i Kejt fokusirati na „produbljivanje poverenja i poštovanja naroda Velsa“ u bliskoj budućnosti. „Planiraju da pristupe svojim dužnostima sa istom inherentnom skromnošću koju su svi ranije videli“, rekao je izvor.  

„Nova princeza od Velsa ceni istoriju koja stoji iza ove titule, ali razumljivo želi da gleda u budućnost dok sada kuje svoj put.“

U svom obraćanju, kralj Čarls III nije zanemario svog drugog sina, vojvodu od Saseksa. Kada su se na internetu pojavili izveštaji da se stanje kraljice Elizabete II pogoršalo, on je putovao po Evropi sa suprugom Megan Markl, radeći u dobrotvorne svrhe. Po dolasku u London, dobio je poziv da provede bar jednu noć u Balmoralu, gde je kraljica boravila, ali kako su novinari uspeli da saznaju, odbio je poziv: vojvode od Saseksa ostali su u Frogmor kući gde su živeli posle venčanja. Nekoliko sati pre smrti Elizabete II, svi njeni bliski rođaci okupili su se u škotskom zamku, ali princ Hari nije stigao na vreme. Zakasnio je i stigao je u četvrtak uveče, kada je već bila objavljena smrt britanske kraljice. U petak ujutru, on je prvi napustio Škotsku: vojvodu od Saseksa  su uhvatili paparaci na aerodromu.

U pozadini ovakvih događaja, novinari su počeli da se pitaju da li će se odnosi između kralja i njegovog najmlađeg sina pogoršati nakon sahrane Elizabete II. Čarls III je u svom obraćanju odbacio njihove sumnje, ističući da ima veoma topao odnos sa svojim najmlađim sinom, uprkos odluci da se preseli i živi u Kaliforniji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group