Princ Vilijam je svoj novi projekat posvetio princezi Dajani

Princ Vilijam otvara novi dobrotvorni program posvećen svojoj majci, princezi Dajani. Vojvoda od Kembridža objavio je zvanično saopštenje u kojem kaže da pokreće novu petogodišnju strategiju u okviru fonda The Diana Award koji ima za cilj da pomogne mladim ljudima da naprave razliku u svetu.

Najava je objavljena na Međunarodni dan mladih - 12. avgusta. „Organizacije poput The Diana Award nikada nisu bile toliko važne kao danas, kada se radi o negovanju talenata mladih ljudi i rada sa njima kako bi napravili razliku u svetu. Inicijativa Future Forward predstavlja primer kako se promene mogu postići kroz mlade ljude", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, inicijativa ima za cilj rešavanje društvenih nejednakosti i povećanje društvene mobilnosti među mladima, pomažući svakoj mladoj osobi da dostigne svoj potencijal. „Uticaj pandemije koronavirusa na pogoršanje socijalne nejednakosti posebno je pogodio mlade ljude. Pozitivne promene pokreću mladi ljudi, ali se njihovi stavovi zanemaruju u raspravama o tome kako se vratiti normalnom životu. Naša inicijativa stavlja mlade ljude u sam centar pozitivnih promena“, napisano je u opisu projekta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group