Otkrivena poslednja želja kraljice Elizabete II

Uprkos činjenici da je kraljica Elizabeta II u trenutku smrti imala već 96 godina, njena smrt je za mnoge bila šok.

Samo nekoliko dana pre toga, prisustvovala je ceremoniji u Škotskoj, gde je imenovala novu premijerku, Liz Tras. Kao najduže vladajući monarh u istoriji, zaslužila je ljubav i poštovanje sveta, a 19. septembra 2022. godine, preko 4,1 milijarde ljudi širom sveta uživo je pratilo njenu sahranu.

Tabloidi i dalje raspravljaju o detaljima sa sahrane i poslednjih dana života britanske kraljice, a sada se pojavila informacija o poslednjoj želji koja je došla sa njenih usana.

Kraljica Elizabeta je želela da u potpunosti isplanira svoju sahranu. Unapred je dizajnirala svoje pogrebno vozilo i tražila je da tokom pogrebne ceremonije bude ista muzička pratnja kao na sahrani njenog supruga, princa Filipa. Vestminsterska opatija je izabrana za mesto za sahranu iz potpuno istog razloga: ispod njenih svodova, kraljica Elizabeta II se udala za princa Filipa, 1947. Ove dirljive reference na ljubavnu priču koja je povezala nju i njenog muža, kraljica je unapred isplanirala - njena poslednja želja bila je povezana sa njenom ličnom voljom.

Kraljevski stručnjak Robert Hardman, nekoliko dana nakon njene sahrane, priznao je da je Elizabeta II imala poslednju želju - želela je da bude sahranjena pored svojih roditelja, jer je bila veoma vezana za njih. Njena želja je ispunjena kada je Elizabeta II sahranjena u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI u zamku Vindzor pored svog oca, kralja Džordža VI, majke, sestre i voljenog muža, princa Filipa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group