Ne kriju otuđenost: Kejt Midlton, princ Vilijam, Megan i Hari prvi put u palati na proslavi jubileja

U katedrali Svetog Pavla, parovi su odlučili da sede odvojeno.

Proslava platinaste godišnjice se nastavlja! Kejt Midlton i princ Vilijam odali su počast Elizabeti II na posebnoj službi zahvalnosti koja ih je primorala da se pridruže Megan Markl i princu Hariju. Služba je uključivala čitanje Biblije, molitve i himne zajednice u znak priznanja i zahvalnosti za kraljičinu vladavinu, veru i dugogodišnju službu.  

Međutim, i na ovako poseban dan, bivši i sadašnji članovi kraljevske porodice teško su mogli da sakriju otuđenost. Vilijam i Kejt sedeli su na drugoj strani prolaza od Megan i Harija, iako je ova služba označila prvi put da su parovi uočeni zajedno kao četvorka od Dana Komonvelta u martu 2020, što je bilo poslednje kraljevsko pojavljivanje Harija i Megan pre nego što su se povukli sa svojih ovlašćenja. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, koji sada žive u Kaliforniji, stigli su u Veliku Britaniju u sredu sa svoje dvoje dece, trogodišnjim Arčijem i bebom Lilibet, koja u subotu puni godinu dana.

Kejt Midlton i princ Vilijam na sluzbi

Kejt je donela dašak sunca oblačnom danu tako što se pojavila u javnosti u odelu limun nijanse sa odgovarajućim šeširom. Izgled je upotpunila elegantnim bisernim minđušama izvađenim direktno iz bakine kutije za nakit. Princ Vilijam je bio obučen u službeno odelo okićeno njegovim zasluženim ordenima (Hari je uradio isto). Megan se pojavila u haljini svetlosive boje, sličnim cipelama i šeširu širokog oboda.

Služba u katedrali Sv.Pavla

Ceremoniji je u petak prisustvovalo nekoliko članova kraljevske porodice, ali je najcenjeniji gost, nažalost, bio odsutan. U četvrtak, Bakingemska palata je jasno stavila do znanja da kraljica neće prisustvovati ceremoniji Trooping the Color jer je doživela „neku nelagodnost“ zbog problema sa mobilnošću. „S obzirom na putovanja i aktivnosti potrebne za prisustvovanje sutrašnjoj Nacionalnoj službi zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla, Njeno Veličanstvo je sa velikim žaljenjem zaključilo da neće prisustvovati“, navodi se u saopštenju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group