Najbolji stajlinzi zvezda na crvenom tepihu Met Gala 2024

Met Gala 2024 otvara izložbu "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion".

Kao i svakog prvog ponedeljka u maju, i ove godine je Metropoliten muzej u Njujorku otvorio svoja vrata da dočeka slavne goste MET Gala za 2024. Dobrotvorna večera koja prikuplja sredstva za Institut za kostime muzeja Metropolitan u Njujorku, je jedan od najspektakularnijih modnih događaja na svetu, u stvari, mediji Met Gala često nazivaju "Oskarom mode".

Ovogodišnja izložba posvećena je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", odnosno onim modnim kreacijama koje su „previše krhke da bi se više nosile” kao što su druge „uspavane lepotice” kroz ulogu umetničkog dela sada izložene u vitrinama. Izložba će biti otvorena za javnost 10. maja i trajaće do 2. septembra 2024. godine.

Kodeks oblačenja za crveni tepih MET Gala uvek je inspirisan temom izložbe. Za 2024. kodeks oblačenja nosio je naziv “The Garden of Time” što je pozajmica iz naslova istoimene kratke priče iz 1962. pisca naučne fantastike J.G. Balard. Balardova distopijska priča govori o sofisticiranom grofu Akselu i njegovoj ženi, koji žive u prelepoj vili sa bujnom baštom ispunjenom knjigama, muzikom i umetnošću, dok pokušavaju da drže po strani anarhičnu gomilu koja preti da zbriše lepotu koju su stvorili na sušnom mestu. Svaki put kada grof Aksel odseče cvet iz svoje bašte, preteća rulja nestane sve dok ne ostane nijedan cvet za sečenje...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

Prirodni svet i njegov odnos sa tehnologijom, koji izložba takođe pokušava da istraži stavljajući tehnologije poput veštačke inteligencije, proširene stvarnosti, rendgenskih zraka, animacije i zvukova u službu „oživljavanja i ponovnog rađanja“ retkih modnih remek-dela, takođe se nalazi u Balardovoj pripoveci koja se često pripisuje kao metafora za večni ciklus stvaranja i uništenja.

Propadanje i regeneracija prirode bila je glavna inspiracija za pojavljivanje zvezda na crvenom tepihu Met Gala 2024. S jedne strane, imali smo boje i cveće prirode uhvaćene kroz smele cvetne aplikacije i smele printove, čak i cela ...instalacija poput staklene haljine iz kolekcije Undercover SS24 koju je nosila manekenka Amelia Grej. S druge strane, prisustvo mračnog sveta propadanja i gotskih priča bilo je estetsko, sa dizajnerima kao što su Džon Galijano iz Maison Margiela i arhivske kreacije Lija „Aleksandra“ Mekvina u glavnoj ulozi. Kreacije Džonatana Andersona za Loewe, koji je bio jedan od sponzora večeri, odigrale su centralnu ulogu u glamuroznoj večeri, a među zvezdama koje su verovale dizajneru nalazimo Gretu Li, Ajo Edebiri, Arijanu Grande i Tejlora Rasela.

Ako možemo da se osvrnemo na neke od izgleda koji su se izdvojili, Zendaja je, kao domaćica ovogodišnjeg Met Gala, dva puta nastupila savršeno u skladu sa kodeksom oblačenja i temom izložbe. Prvo se pojavila u kraljevsko plavoj haljini Maison Margiela Artisanal by John Galliano prema kreaciji dizajnera iz njegove kolekcije za Dior iz 1999. godine, a drugi put u crnoj haljini iz Galliano ere iz 1996. u Givenchy brendu, koju je upotpunila arhivskim cvetnim šeširom.

Điđi Hadid je svojom haljinom Thom Brown donela na crveni tepih najsvežiju i najmoderniju interpretaciju baštenske teme, Kendal Džener je odala počast Aleksandru Mekvinu arhivskom haljinom iz Givenchy Couture kolekcija 1999. godine – odnosno iz vremena dizajnera u kući, dok je Nikol Kidman nosila Haute Couture kreaciju Kristobala Balensijage iz 1951. godine.

Najbolje stajlinge zvezda pogledajte u galeriji fotografija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group