Lifestyle - Celebrity

Fotografije slavnih ličnosti dovoljno obrađene da se uklope u influenserske standarde

Lepota je u oku posmatrača – stara je izreka.

Međutim pojam lepote je krenuo nekim čudnim tokom u poslednje vreme. Čak ni obilje slatkih kuca i maca, i korisnih objava na društvenim mrežama, ne može da sakrije činjenicu da internet nije više samo tu da nasmeje, edukuje i poveže ljude. Kada se uđe u carstvo lepote na društvenim mrežama, primetna je osim umetničkih i estetskih fotografija još – jedva zadrživa želja društva da u svakom trenutku izgleda “savršeno”. Većina onih koji se dive ovakvim fotografijama nisu ni svesni koliko štetni nerealno standardi lepote mogu da budu.

Poenta priče – sve popularniji Instagram nalog “Godess Women” sa preko 300 hiljada pratioca, redovno objavljuje prerađene u Photoshopu fotografije poznatih slavnih ličnosti koje već izgledaju prelepo, kako bi se uklopile u standarde lepote koje nameću društvene mreže i opšte prisutni influenseri. Na osnovu reakcija i komentara ispod slika može se primetiti da pratioci imaju podeljena mišljenja u vezi ovih fotografija. Jedni smatraju da su date dame dovoljno lepe i da nema potrebe dorađivati njihove fotografije, dok su drugi više priklonjeni tome da nikad nije previše.

Fotogrfije pre i posle obrađivanja pokrenule su lavinu pitanju o standardima lepote: koliko je previše; kad je dosta; u kojoj meri repliciranje ovih digitalno izmenjenih fotografija može biti štetno? Istraživanja su pokazala da nerealni standardi lepote mogu imati moćne negativne posledice, posebno na vrlo mlade osobe koje još uvek nemaju dovoljno visok prag samopouzdanja.

Pogledajte u našoj galeriji, kako izgleda lepa i “ulepšana” strana sveta slavnih.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group