Ćerka Megan Markl iznenadila javnost neverovatnom sličnošću sa princem Harijem

Lilibet

Pre neki dan, u Velikoj Britaniji je završena možda najgrandioznija proslava decenije, kraljičin platinasti jubilej.

Međutim, vredi napomenuti da je za Elizabetu II ovaj praznik postao istorijski i poseban, ne samo zbog jubileja ili obima događaja, već i zbog toga što je kraljica prvi put upoznala praunuku Lilibet.

Inače, upravo u jeku platinastog jubileja, devojčica je proslavila prvi rođendan, koji je održan u subotu, 4. juna. Princ Hari i Megan Markl su iznenadili svoje fanove i objavili dugoočekivanu fotografiju malene Lili, odmah po završetku rođendana.

Poznato je da je zabava u čast Lilibet održana u prilično uskom krugu u dvorištu kraljevske kuće Saseksa - Frogmor Cottage, koja se, inače, nalazi u blizini kuće Njenog Veličanstva u zamku Vindzor. Očigledno, kraljica je bila najpoželjniji gost na ovoj proslavi. Lilin rođendanski piknik je fotografisao Misan Hariman, koji je već sarađivao sa Megan i Harijem kada je objavila svoju drugu trudnoću. Beba je snimljena u nežno plavoj haljini i sa belim cvetom u kosi. Međutim, javnost je bila iznenađena kada su videli da je Lilibet kopija njenog oca princa Harija. Na fotografiji devojčica se razigrano osmehuje i očigledno uživa u atmosferi slavlja.

Lilibet i princ Hari

Istina, vredi napomenuti da je devojčica nasledila nešto od kraljice – a to je ime. Lilibet je nadimak koji je kraljici dao njen otac Džordž VI, kada je bila veoma mlada. „Princ Hari je razgovarao sa svojom porodicom pre nego što je svojoj ćerki dao ime. U stvari, njegova baka je bila prvi član porodice koju je pozvao. Podelio je želju da svoju ćerku nazove Lilibet. Da kraljica nije podržala ideju, ne bi koristili ovo ime“, objasnili su stručnjaci.

Nadimak Lilibet koristio je otac kraljice Elizabete, kralj Džordž VI, koji je jednom rekao za svoje dve ćerke: „Lilibet je moj ponos. Margaret je moja radost."

Važan detalj je da puno ime bebe zvuči Lilibet Diana Mountbaten-Vindsor. Drugi deo imena je odavanje počasti sećanju i poštovanju pokojne majke princa Harija - princeze Dajane.

Kraljica Elizabeta kao beba

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group