Alesandro Mikele je novi umetnički direktor brenda Valentino

Nakon dve godine odsustva, Alesandro Mikele se vraća u svet mode kao novi umetnički direktor brenda Valentino.

Čovek koji je promovisao maksimalizam, koji je slavio i komercijalizovao uniseks modu, snažno se vraća u modni svemir sa ovim novim poduhvatom.

Nakon iznenadnog odlaska Pjerpaola Pićiolija iz kuće Valentino posle 15 godina, Alesandro Mikele će u poznatu italijansku kuću doneti svoj poznati italijanski identitet i kulturu.

Šta do sada znamo o njegovoj novoj poziciji? Kada ćemo videti njegovu prvu kolekciju?

Alesandro Mikele otvara uzbudljivo novo poglavlje u modi i nasleđu kuće Valentino kao novi umetnički direktor. Prema medijima, debi Mikelea za brend Valentino održaće se u septembru na Nedelji mode u Parizu i kolekciji za proleće/leto 2025, i nesumnjivo će biti najiščekivanija revija sezone.

„To je užasna cena“, kaže Alesandro Mikele u povezanom zvaničnom saopštenju. „Osećam veliku radost i veliku odgovornost što sam postao član kuće visoke mode čije ime je ugravirano rečju „lepota“ i koja je u celini identifikovana sa karakterističnom elegancijom, prefinjenošću i ogromnom gracioznošću.“

Alesandro Mikele će raditi u ateljeima Valentino u Palazzo Mignanelli i pored konfekcijskih kolekcija, biće odgovoran i za couture kolekcije brenda. Ovo će biti prvi put da ćemo videti Mikelove kreacije visoke mode, pošto Gucci, gde je bio umetnički direktor sedam godina, ne predstavlja kolekcije visoke mode.

Izbor Alesandra Mikelea nije nimalo slučajan, jer već nekoliko dana kruže glasine da će naslediti Pićiolija. Takođe, njegov zadatak nije slučajan jer je ovoj odluci doprineo izvršni direktor kuće Valentino Jakopo Venturini, sa kojim je Alesandro Mikele radio dok su oboje bili u brendu Gucci.

„Uzbuđen sam što ću ponovo raditi sa Alesandrom“, kaže Venturini. „Siguran sam da će nam reinterpretacija kodeksa i zaostavštine koju je stvorio gospodin Valentino Garavani, zajedno sa izvanrednom vizijom Alesandra, ponuditi trenutke pune emocija koji će biti pretočeni u neodoljive i primamljive proizvode. Mikeleova sposobnost da kreira komercijalne modne proizvode u brendu Gucci rezultirala je utrostručenjem profita kompanije dok je on bio tamo.

Čak se priča da će od sledećeg utorka, 2. aprila, Mikele krenuti na posao, počevši od arhiva kuće gde namerava da ih temeljno prouči. U mojim očima, ovo je savršen spoj i verujem da će Alessandro Michele doneti jedinstvene modne trenutke u kuću Valentino.

Čekamo sa nestrpljenjem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group