5 pravila Margo Robi koja joj pomažu da bude u besprekornoj formi

Australijska glumica Margo Robi, koju ćemo uskoro gledati na velikim ekranima u ulozi kultne Barbi lutke, impresionira ne samo svojim talentom, već i besprekornom figurom.

Holivudska zvezda je nedavno proslavila 33. rođendan, a mi vam otkrivamo njene tajne u ishrani koje joj pomažu da ostane vitka i zdrava.

1. Preskakanje doručka

Svi smo čuli od stručnjaka da je doručak glavni obrok u danu, koji određuje koliko ćemo biti energični tokom dana i koliko ćemo kasnije poželeti da pojedemo nešto „zabranjeno“. Međutim, lični trener Margo Robi, Dejvid Higins, koji je takođe radio sa supermodelima Klaudijom Šifer i Naomi Kembel, ima suprotno mišljenje. Prema njegovim rečima, periodično odbijanje doručka koristi ne samo figuri, već i varenju.

„Mislim da ste više puta čuli frazu da je doručak glavni obrok. Ovo je mit koji su izmislili trgovci da bi bolje prodali jaja. Da, odrasli smo pod uticajem stereotipa da ne treba preskakati doručak. Tajna gubitka kilograma je jednostavna: ako preskočite prvi obrok, telo će potrošiti energiju koju još ima u rezervi. Na taj način se metabolizam ubrzava“, kaže Higins.

2. Ručak u podne

Njen dan počinje oko 12 sati smutijem koji podiže imunitet, a za ručak glumica često bira proteinsku hranu - salatu sa piletinom ili jednostavno pečenu piletinu u limunovom soku sa jednostavnom salatom od krastavaca i paradajza sa maslinovim uljem.

3. Hranjiva večera

Dok većina stručnjaka doručak naziva glavnim obrokom u danu, Margo to smatra večerom, koju nikada ne propušta i koja joj omogućava da popuni svoje energetske rezerve. Zvezdin omiljeni jelovnik za večeru, koji je podelila u intervjuu, je biftek od tunjevine i pečeni krompir. Ponekad Robi popije i čašu belog vina ili rozea uz večeru, posebno ako su morski plodovi na meniju.

4. Hrana koju treba izbegavati

Margo je više puta priznala svoju ljubav prema brzoj hrani, posebno burgerima. Međutim, glumica i dalje pokušava da to priušti sebi retko, jer nakon toga mora aktivno da vežba u teretani i neko vreme jede samo salate i štapiće šargarepe.

„Volim pivo, pljeskavice, pomfrit, ali ako ih često jedem, figura će mi izgledati lošije. Zato se trudim da u svemu održim balans. Nakon što pojedem brzu hranu, organizujem detoks dane“.

5. Intervalni post

Kada su u pitanju dani posta, Dejvid Higins nudi metod koji je poslednjih godina veoma popularan. Specijalista smatra da je povremeni post dobar način za poboljšanje funkcionisanja želuca i smatra da je neophodno ne jesti najmanje 16 sati dnevno.

„Najbolja opcija je večerati u 20 časova, preskočiti doručak i prvi put jesti u vreme ručka. Na taj način nećete se prejedati i dozvolićete stomaku da polako i efikasno vari hranu“, kaže Higins.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group