Najbolja afrodizijačka hrana prema znaku zodijaka

Od jagoda umočenih u čokoladu do morskih plodova, ove ideje će sigurno podići temperaturu u spavaćoj sobi.

Neki sastanci su nesumnjivo romantični: šetnja plažom pri zalasku sunca ili maženje na najvišoj tački grada gledajući u njegova svetla. Ko ne bi osetio da ih u tim trenucima preplavljuju jake emocije? Ali da li znate šta bi moglo da podigne seksualnu energiju skoro trenutno na sastanku? Afrodizijačka hrana.

Reč "afrodizijak" potiče od imena boginje Afrodite, a prema američkoj zdravstvenoj organizaciji, afrodizijak se definiše kao svaki proizvod koji može povećati seksualnu želju ili poboljšati seksualni učinak. Miris, hrana ili supstanca se mogu smatrati afrodizijakom.

Kako funkcioniše afrodizijačka hrana?

I muškarci i žene imaju hormon, oksitocin, poznat i kao "hormon ljubavi", koji je povezan sa ljudskim odnosima i čulom dodira. Istovremeno, on smanjuje osećaj straha i jača osećaj poverenja. Uz dopamin i serotonin, oni su odgovorni za pozitivne emocije. Oksitocin se oslobađa tokom orgazma i usko je povezan sa libidom. I dok ga ne možemo dobiti odmah iz hrane, postoje namirnice koje povećavaju njegov nivo u krvi. Nakon konzumiranja, afrodizijačka hrana podstiče opuštanje krvnih sudova, poboljšavajući dotok krvi do genitalija, a samim tim i osećaj zadovoljstva.

Poznato je da određena vrsta hrane ima moć da podigne libido i probudi partnera, ali da li znate kakve veze imaju zvezde sa afrodizijacijama? Nastavite sa čitanjem i u galeriji pogledajte koju hranu treba da pripremite, ukoliko želite nestašluke u spavaćoj sobi.

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group