Očistite slavine od kamenca na potpuno prirodan način

Fleke nastale od vode i kamenca na slavinama u kupatilu i kuhinji su jedan od čestih problema skoro svakog domaćinstva...

A kada se to desi, prvo što nam padne pod ruku su razne hemikalije koje ne samo da mogu oštetiti slavine (ako su od mesinga), već neće uopšte ukloniti problem. Da biste uštedeli novac, vreme, ali i očuvali slavine u svojoj kući, potrebno je da iskoristite sasvim prirodan sastojak - alkoholno sirće.

Vremenom se na slavinama stvaraju tvrdokorne bele fleke, što od tvrde vode, što od prljavštine koja se ne očisti dobro. Najčešće se te fleke pojavljuju na sudoperama i svim slavinama u kući. Alkoholno sirće sa lakoćom može ukloniti te fleke za razliku od raznih hemikalija. Sirće sadrži kiselost koja dobro uklanja tvrde minerale (kao što je kalcijum) koji se nalaze u vodi. Sve što vam je potreno za čišćenje je:

- alkoholno sirće
- krpa
- sunđer za sudove

Kako da očistite sudoperu i slavine?

Obrišite slavinu ili sudoperu suvom krpom od viška vode, a zatim u jednu posudu sipajte sirće. U tu posudu stavite krpu i sačekajte da se dobro natopi. Izvadite je iz sirćeta i obložite preko slavine ili mesta koje sadrži kamenac. Ako želite još bolji rezultat, polijte krpu još malo sirćetom.

Krpu ostavite na slavini oko sat vremena, a zatim je sklonite. Sunđerom polako trljajte mesto na kojem je stajalo sirće i stružite prljavštinu (nemojte previše stiskati, da ne oštetite slavinu). Ako na slavini i dalje ostanu fleke, ponovite ceo postupak.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group