Beauty - Parfemi

Parfemi sa mošusom - savršeni za letnje večeri

Vekovima je mošus povezivan sa afrodizijakom.

To je jedna od onih nota koje miriše na koži, ali zavodljivije. Stoga ne iznenađuje da je mošusni parfem jedan od najpopularnijih mirisa dostupnih na tržištu. Žene obično biraju mošusne parfeme za večernje izlaske, sastanke i kada se žele predstaviti na seksi i senzualan način.

Parfemi sa dodatkom mošusa umotavaju telo u neobičan miris misterije, elegancije, luksuza i samopouzdanja. Mošus je jedan od najstarijih mirisa na svetu. Još u antici, koristio se tokom udvaranja i muško-ženskih sastanaka, verujući da njegov jedinstveni miris ljude stavlja u posebno raspoloženje. Mošusni miris pozitivno utiče na psihu, donosi opuštanje, dobro raspoloženje i nežno stimuliše, zahvaljujući čemu brzo zauzima važno mesto u medicini i aromaterapiji.

Mošus se takođe smatra veoma jakim afrodizijakom. U arapskom svetu, mošus se dodavao esencijama u džamijama kako bi dao prekrasan miris svaki put kada sunce zagreje zidove. Mošusne note osvajaju ceo svet, a naučnici neprestano razvijaju nove i savršenije esencije kako bi bolje odražavali intenzitet ovog harizmatičnog i atraktivnog mirisa. Mošus je takođe korišćen kao lek za glavobolju. Osim toga, on je dobio smirujuće i opuštajuće osobine, trebalo bi da smiri nerve, donoseći olakšanje i mir. Mošus daje parfemima jedinstven miris - pun senzualnosti, elegancije, luksuza, ženstvenosti, misterije, a zbog odličnih svojstava vezivanja koji produžavaju trajnost parfema na koži, njegova mala količina može se naći u gotovo svakoj bočici.

Mošus se često naziva mirisom čistoće. Izuzetno je intenzivan, senzualan, sladak i praškast. Ponekad sadrži primetan naglasak na koren ili drvo. Zanimljivo je da je prirodni miris mošusa, blago rečeno, neprijatan. Podseća na amonijak i teški miris životinja. Međutim, u kombinaciji sa drugim aromatičnim notama daje neverovatan efekat. Trenutno su ženski parfemi sa mošusom među najpoželjnijim mirisima. Oni su povezani sa senzualnošću, elegancijom, životinjskim magnetizmom i dodirom erotike. Parfem sa mošusom najčešće se zatvara u prekrasnim bocama bež, ružičaste i zlatne boje. Pošto se mošus dobro slaže sa različitim mirisnim porodicama, lako možete izabrati pravi miris za vas.

Predlažemo nekoliko mirisa sa mošusom, koji će biti odličan izbor za toplo letnje veče, i za žene i za muškarce:

M.L.

.claudia.pl

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group