Zašto bi tonik trebalo da postane obavezan proizvod u vašoj beauty rutini

Većina nas je odrasla ponavljajući mantru: očisti, toniraj i hidriraj. Pa ipak, zahvaljujući nizu novih inovacija, tonici su negde usput ispali iz mode.

Tonici su neophodni za zdravu kožu

Mnogo se rasprava vodilo o tome koliko su tonici zapravo neophodni, ali tonike treba koristiti. Zašto? Zato što im je glavni posao piling kože i prirodno uklanjanje ulja koje se na njoj nalaze. Tonik može razgraditi to ulje, pojačati piling i podstaći blistavi sjaj. Naše ćelije kože se redovno reprodukuju same od sebe, ali proizvodi koje nanosimo - bilo da je to SPF ili hidratantna krema - mogu to sprečiti, pa vam je potreban tonik koji oponaša efekat prirodnog pilinga i sprečava probleme poput grubosti i upale. To je jedan od najboljih proizvoda kada je u pitanju održavanje jake i zdrave barijere kože jer pomaže i u rebalansu nivoa pH vrednosti.

Oni povećavaju efikasnost ostalih proizvoda

Tonici starije generacije su imali karakteristiku da isušuju kožu. Ali oni su nedavno doživeli transformaciju, što ih čini odličnim za pripremu kože za druge proizvode u ostatku vaše beauty rutine. Takođe se koriste kao tretmani za različite probleme sa kožom. Na primer, ako imate kožu sklonu aknama, potražite tonik koji kontroliše masnoću, dok bi svako sa osetljivom kožom treba da traži formule koje sadrže mlečnu kiselinu.

Sastojci su sofisticiraniji

Potražite formule sa mlečnom, salicilnom ili glikolnom bazom u kombinaciji sa protivupalnim sastojcima. Ovo će pomoći pilingu kože i stimulisati obnavljanje ćelija tako što će ukloniti mrtve ćelije (koje često blokiraju pore). Glikol je posebno dobar ako tražite formulu koja usporava starenje. Ako imate posebno osetljivu ili suvu kožu, odlučite se za hidratantne tonike i sastojke bez alkohola koji umiruju i neguju kožu lica, poput glicerina, niacinamida i hijaluronske kiseline.

Tonik je sjajan korak nakon čišćenja

Zbunjujuće je znati kada i gde koristiti tonik u vašoj beauty rutini. Ujutru bi trebalo da ga koristite nakon što očistite kožu i uradite piling, ali i pre nego što nanesete prvi serum. Ovim redosledom korišćenja se bilo koji aktivni sastojak iz vaših seruma i hidratantnih krema može bolje apsorbovati u dublje slojeve kože. Noću, nanesite tonik odmah nakon što očistite kožu, a zatim upotrebite hidratantnu kremu. Tako ćete podstaći prirodnu regeneraciju ćelija preko noći.

Najbolji rezultati dolaze iz svakodnevne upotrebe

Doslednost je ključna u svakom režimu nege kože, pa ako počnete da koristite tonik, nemojte da prestajete. Može se koristiti ujutru i uveče, posebno jer je većina formula sada nežnija. Postepeno će raditi na uklanjanju nakupljanja mrtvih ćelija kože i otvoriti kanale za lakše apsorbovanje svih vaših proizvoda. Međutim, ako koristite tonik za masnu kožu ili kožu sklonu aknama, najbolje je koristiti ga svaki drugi dan i postepeno povećavati upotrebu kako se koža prilagođava.

Redovna primena će pomoći minimiziranju pora

Svaki tonik koji sadrži sastojke za piling pomoći će u rešavanju problema sa proširenim porama, ali ništa ih neće smanjiti. Jedini način da to učinite je da stimulišete proizvodnju kolagena, koji vrši pritisak oko vaših pora i smanjuje njihovu veličinu. Tonik će, međutim, ublažiti pore.

Laki su za upotrebu

Tonike nije potrebno nanositi vatom. Nebrojene nove formule dolaze u obliku spreja, koji se jednostavno može naneti na kožu, što ih čini lakšim za upotrebu nego ranije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group