Tri načina da se rešite akni na zadnjici

Akne na zadnjici i zadnjem delu nogu? Niste jedini. Zapravo, ove male izrasline imaju i svoje ime: folikulitis.

One se formiraju od mrtvih ćelija kože i bakterija u folikuli dlake. Takođe, najčešće su im sklone žene koje su fizički aktivne. Međutim, dobra vest je da ih se možete otarasiti, ali i sprečiti njihovo nastajanje. Evo i kako.

Kako biste iskorenili ove ružne izrasline, koristite gel za tuširanje koji sadrži benzoil peroksid. Ovaj sastojak isušuje i eliminiše mrtve ćelije koje začepljuju folikul dlake.

Koristite losion za telo sa mlečnom kiselinom. Iako možete da pomislite da korišćenje losiona za telo u ovim slučajevima može biti kontraproduktivno, zapravo je obrnuto.

Mlečna kiselina se ponaša kao nežni piling koji uklanja mrtve ćelije kože pa vam to može pomoći da eliminišete akne sa problematičnog područja.

Tuširajte se odmah nakon vežbanja. Odeća natopljena znojem pravi je “raj” za razvoj bakterija koje utiču na pojavu akni na zadnjici. Takođe, prilikom tuširanja bi bilo najbolje da koristite sunđer za tuširanje, jer vam može pomoći da što efikasnije uklonite znoj, bakterije i mrtve ćelije sa površine kože.

Naravno, ne zaboravite da sunđer operete i osušite nakon upotrebe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group