Šta treba da znate o masaži protiv celulita?

Anti-celulitske masaže pomažu stimulisanju limfnog sistema u telu i što je najvažnije, moraju biti pravilno primenjene. 

Međutim, postoje slučajevi kada očekujemo previše od toga. Celulit je problem koji ima veliki procenat žena i koje žele da ga se reše uz pomoć krema i gelova, čajeva i naravno masaže. Takođe je veoma važno koristiti kvalitetnu anti-celulit kremu, ulje ili gel, jer samo tada masaža ima efekta.

Celulit se javlja pod kožom, između fibroze koja veže mišiće kože. Pojavljuje se na stomaku, zadnjici i bokovima, jer naravno tu imamo više masnih naslaga. Pored toga, situacija se pogoršava ako se loše hranimo, nismo fizički aktivni i ne unosimo dovoljno tečnosti.

Čak i mršave žene nisu otporne na celulit. One možda nemaju višak kilograma, ali koža ovih zona izgleda kao kora pomorandže.

Šta je anti-celulit masaža?

Za razliku od drugih, ova masaža je agresivnija i nećete uživati puno jer će možda biti i bolna. Međutim, manje je bolna od drugih anti-celulitnih metoda, kao što su mezoterapija ili injekcije. Pa, ako se odlučite za masažu protiv celulita, izaberite profesionalca koji zna kako da to pravilno izvede.

Masaža stimuliše limfni tok kroz limfni sistem, čime se uništavaju masti sa kritičnih zona i podjednako se šire pod kožom. Dakle, ceo proces ima više faza ...

  • Prva faza - grejanje tela sa lakšim pokretima
  • Druga faza – intenzivnija masaža i pritisci za lakše rastavljanje grudvica
  • Treća etapa - dugi pokreti od kolena na gore, kako bi se toksini mogli izbaciti

Posle tretmana, važno je da pijete dosta vode da se nadoknadi izgubljena količina tečnosti, ali i da  se olakša izlučivanje toksina. Takođe, imajte na umu da ne treba očekivati čuda od 2-3 tretmana. Potrebno je najmanje 10 tretmana za vidljivi efekat.

Da bi sve ovo bilo uspešno, ključno je iskoreniti sve loše navike koje oštećuju vaše telo. Ne pijte alkohol i ostavite cigarete jer truju limfni sistem, zbog čega je teža borba sa toksinima u organizmu. Jedite svežu hranu i izbegavajte industrijske proizvode ispunjene aditivima. Pijte dovoljno vode tokom celog dana, budite aktivni i primenjujte zdrav način života.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group