Sjajna, mladalačka koža sa 40+ | Koje navike usvojiti, a koje ostaviti iza sebe

Svi saveti za negu kože koje treba da znate ako želite mladalačku kožu sada – i u decenijama koje dolaze.

Iako smo sada prestali da pričamo o godinama u nezi kože, pa čak i stručnjaci preferiraju i insistiraju da se pozivamo na potrebe kože bez obzira na godine, činjenica je da nega lica sa 40+ treba da postane konkretnija.

Fine linije koje su se (verovatno) pojavile još u 30-im godinama sada su postale trajne, neke bore su još dublje i možete primetiti jaku suvoću i tupost. Štaviše, primećeno je da se čak i tip kože menja tokom godina. Dakle, ako ste na primer imali masnu kožu, možda ste prešli u "mešovitije" stanje, ako ste bili "normalni" sada ste možda više "suvi" i tako dalje.

Razlog za sve navedeno? Smanjena proizvodnja estrogena i njihov postepeni prestanak, što rezultira smanjenjem kolagena i elastina. Koža počinje da se tanji, pokazuje jake bore i, u naprednijoj fazi, opušta se i gubi svoj tonus. Pored toga, postepeno smanjenje hijaluronske kiseline, koje je počelo već u mnogo mlađoj dobi, sada jače pokazuje svoje efekte, pri čemu dehidracija pojačava pojavu bora. Konačno, ako ste se proteklih godina preterano izlagali suncu, posebno bez zaštite od sunca, gotovo je izvesno da će se sada pojaviti znaci fotostarenja (pege, pigmentacija).

Koje navike treba da napustite ako želite da imate mladoliku kožu u narednim godinama:

  • Nemojte koristiti iste proizvode za negu kože ujutro i uveče

Idealno je da imate drugačiju rutinu ujutru i drugu uveče, jer su posle 40. potrebe vaše kože drugačije. Tokom dana, naša koža je izložena UV zracima, dok se noću aktiviraju mehanizmi za njenu rekonstrukciju. Dakle, vaša jutarnja rutina treba da se fokusira na zaštitu i hidrataciju, sa antioksidativnim serumom i kremom za sunčanje. A uveče, cilj je obnavljanje, sa proizvodima kao što su retinol, peptidi, ceramidi kao i večernja krema.

  • Izbegavajte maramice za uklanjanje šminke

Preferirajte dubinsko čišćenje i dobro sredstvo za skidanje šminke, idealno dvostruko čišćenje.

  • Ne zaboravite na specijalizovani tretman vrata i očiju

Obe oblasti su osetljive, ali često zanemarene - posebno vrat. Ne zaboravite da nanesete serum, hidratantnu kremu i kremu za sunčanje na vrat i dekolte (ako su izloženi) i investirajte u dobru kremu za predeo oko očiju protiv bora.

  • Izbegavajte "teške" proizvode i sredstva za čišćenje koja isušuju kožu

Birajte blage formulacije koje poštuju epidermalnu barijeru i ne dehidriraju kožu i na taj način pojačavaju pojavu bora.

  • Ne provodite vreme na suncu bez zaštite - još bolje, klonite se sunca u potpunosti

Nikada ne zaboravite kremu za sunčanje, naočare za sunce i šešir, a ako je moguće, izbegavajte čak i sunčanje tokom leta. Zimi nosite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 čak i u danima koji su ispunjeni maglom.

Koje navike treba da usvojite od sada:

  • Usvojite zdrav način života

Ako već niste, vreme je da više uložite u svoje zdravlje. Vežbajte, pijte puno vode, uvedite zdrave sastojke u ishranu i izbegavajte brzu hranu, prestanite da pušite i ograničite alkohol kasno uveče. Dobar način života će odmah imati koristi za vašu kožu.

  •  Koristite bogatije kompozicije u svojim kremama

Birajte kreme obogaćene retinolom, peptidima, hijaluronskom kiselinom, ceramidima, vitaminima i antioksidativnim elementima u većim koncentracijama od krema koje ste koristili u mladosti.

  •  Uvedite retinol u svoj život

Mnoge žene ga uključuju u svoju rutinu već sa 25, ali 40 godina je definitivno odgovarajuća dob da ga primenite u večernjoj rutini.

  •  Investirajte u tretmane i čišćenje kod dermatologa

Ne potcenjujte prednosti koje neki tretmani lica i čišćenje mogu imati u ordinaciji. Verujte svom dermatologu, koji je jedina osoba kompetentna da proceni šta vam je potrebno i šta će vam koristiti - i ne govorimo nužno o tretmanima injekcijama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group