Serum sa vitaminom C: Da li je u redu koristiti ga svaki dan?

Nije samo zdrav sjaj kože ono što se može videti sopstvenim očima nakon redovne upotrebe seruma sa vitaminom C.

Vitamin C je moćan antioksidans koji štiti našu kožu od zagađenja, UV zraka, istovremeno smanjujući znake starenja izazvane slobodnim radikalima (bore, tamne fleke, hiperpigmentaciju i gubitak elastičnost). Ali, njegove prednosti se tu ne zaustavljaju. Vitamin C poboljšava tonus kože i osvetljava ten, povećava proizvodnju kolagena pomažući koži da izgleda čvršće. Pored toga, popravlja i smanjuje znake hiperpigmentacije i još mnogo toga, što ćete tek videti kada ga uključite u svoju rutinu nege kože.

Jedan od najlakših načina da to uradite je da počnete da koristite serum sa vitaminom C. Ali koliko često možete da ga koristite? Ima li ograničenja?

Stručnjaci za negu kože objašnjavaju da je za optimalne i vidljivije rezultate dobro koristiti serum sa vitaminom C svaki dan u svojoj beauty rutini. Takođe, kao i sve serume uopšte, treba ga nanositi na potpuno čistu kožu. Ovo obezbeđuje bolji prodor vitamina C, koji stimuliše proizvodnju kolagena, pružajući zaštitu spoljašnjoj barijeri.

Međutim, dobro je imati na umu da piling može izazvati određenu osetljivost u kombinaciji sa serumom, posebno ako koristite hemijski piling koji sadrži kiseline poput AHA i BHA. Iz tog razloga, obavezno koristite serum i kiseline u različito doba dana.

Ako je vaša koža navikla na vitamin C, nemate osetljivu kožu ili vaša rutina ne uključuje druge aktivne sastojke, možete nanositi serum čak dva puta dnevno, što će udvostručiti zaštitu od slobodnih radikala.

Nanošenjem seruma ujutru, pripremate kožu za njeno izlaganje slobodnim radikalima tokom celog dana dok u večernjoj rutini pomaže u obnavljanju i podmlađivanju kože. Naravno, mnogi ljudi više vole da koriste serum sa vitaminom C uglavnom u jutarnjoj rutini kako bi svojoj koži dali podsticaj, ostavljajući kožu zdravom, blistavom i podmlađenom.

U svakom slučaju, ako imate još pitanja o intenzivnijoj upotrebi vitamina C, možete se konsultovati sa svojim dermatologom, kako biste pronašli najbolji za vašu kožu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group